Samsung, Rus Bitcoin madencilik şirketiyle anlaştı

Samsung, Rus Bitcoin madencilik şirketiyle anlaştı

Samsung, Rusya'nın Bitcoin madencilik şirketi Baykal ile 14 nm ASIC cipsi tedarik etmek üzere bir sözleşme yaptıklarını açıkladı.

Numuneler test edilmiş ve seri üretime Ocak 2018'de başlanacak. Baikal, Samsung Electronics tarafından üretilen yeni çipleri güncellenen Bitcoin madencilik donanımında kullanacak.

Samsung, bu ayın başlarında Rus Bitcoin firması Baikal ile kripto madenciliği üretiminde kullanılmak üzere 14 nm ASIC (Application Specific Integrated Circuit) ya da uygulamaya özgü bütünleşik devre çiplerin üretimi için bir anlaşma imzaladı. Çiplerin üretimine Ocak 2018'de başlanacağı söyleniyor. Rus firma Baikal, yeni Bitcoin yazılımında Samsung tarafından üretilen yeni çiplerini kullanacak.

Kripto paralara olan talebin artmasıyla birlikte özelikle dünyanın en iyi beş pazarından biri olarak gösterilen Kore'de madencilik yazılımları ve donanımlar sunan şirketler hızla popülerlik kazanıyor. 

Endüstri gözlemcileri, genellikle güvenilir ortaklarla çalışan (Qualcomm ve Apple gibi) Samsung'un pek tanıdık olmayan Rus şirketiyle ortaklık kurmasıyla birlikte şifreleme sektörüne bir yatırım yaptığını söylüyor. 

Şu anda, Çinli üretici Bitmain, küresel madencilik donanım işini %70'e kadar pazar payıyla sürdürüyor. Günlük olarak, şirket 44 milyon won (40.696 dolar) elektrik faturası ödüyor. Japonya'daki internet şirketi GMO, 7nm ASIC çip üretmeyi planlıyor. 
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.