Samsung suçlular listesinin en başında

Samsung suçlular listesinin en başında

Samsung’un, Android 11 güncellemesi ile oldukça şüpheli bir onur kazandığı düşünülüyor.

Akıllı telefon üreticilerini arka plan uygulamalarını ne kadar agresif bir şekilde öldürdüklerine göre sıralayan DontKillMyApp web sitesinin arkasındaki ekip, şirketin en son Android sürümü güncellemesinin ardından Samsung‘u ‘kötü suçlular’ listenin en üstüne konumlandırdı.

Daha önce listede üçüncü sırada bulunan Samsung‘un, en başa geçmesi ile alakalı DontKillMyApp ekibi şu açıklamada bulundu;

“Android 11’de Samsung, uygulamaları pil optimizasyonlarından hariç tutmadığınız sürece uygulamaların arka planda çalışmasını (sic) varsayılan olarak engelliyor ve bu Android süreç yönetimi politikalarına göre ciddi bir sapma”

Ayrıca ekip, bu yeni varsayılan davranıştan kaçınmak için kullanıcıların, Ayarlar> Uygulamalar> Uygulamanız> Pil> Pil optimizasyonu> Tüm uygulamalar> Uygulamanız> Optimize etme seçeneğine gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Ancak DontKillMyApp ekibi, bunun sensörle ilgili verileri toplayan sağlık uygulamaları gibi kullanım durumlarını ortadan kaldırdığını ekliyor. Alarmların, form koruma takip araçlarının ve COVID-19 takip uygulamalarının etkilenip etkilenmeyeceği ise belli değil.

Android Authority‘nin belirttiğine göre, Bu olay Google‘ın arka planda çalışan uygulamaları öldüren OEM’leri ele almak için önlemler aldığını açıklamasından altı aydan fazla bir süre sonra tespit edildi. Bu olay ile birlikte Google’ın önlemlerinin hâlâ iyileştirilmesi gereken pek çok alan olduğuna işaret ediliyor.

Ayrıca Android Authority, arka plan uygulamalarını öldürme pratiğinin, telefonların daha fazla enerji üretmesine yardımcı olmak için olduğunu, ancak aşırı agresif pil yönetiminin bir zamanlar olduğu kadar gerekli olmadığı konusunda bir tartışma olduğunu belirtiyor.

Bunun başlıca sebebi ise pil boyutlarının artması ve birçok OEM‘in 5G’ye ve yüksek yenileme hızına sahip ekranlara geçişle birlikte daha büyük piller kullanmasına bağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.