Samsung ve Qualcomm işlemci savaşları başladı

Samsung ve Qualcomm işlemci savaşları başladı

Qualcomm’a yardım etmek amacı ile TSMC ile rekabet eden Samsung, bu rekabette yenilen taraf oldu.

Siparişleri Qualcomm’a kaptıran Samsung, yeni bir işlemci fabrikası açmaya hazırlanıyor. Bu fabrika, Samsung’un üçüncü işlemci fabrikası olacak. Fizibilite çalışmaları Güney Kore’nin Pyeongtaek kentinde yapılıyor.

Bu fabrikanın inşaatına önümüzdeki ay başlanacak. Samsung yetkililerinın bu fabrikayı planlanandan daha erken inşa etmek istediği ve Güney Koreli siyasetçilere baskı yaptığı bildirildi. Pyeongtaek’teki en büyük işlemci fabrikasını açmaya hazırlanan Samsung, bu iş yeri için yaklaşık 25.2 milyar dolar harcayacak. Üçüncü fabrikada toplam 6 adet tesis bulunacak.

Samsung’un ilk işlemci fabrikası hâlihazırda faaliyetlerine devam ediyor. İkinci işlemci fabrikasının önümüzdeki yıl faaliyet göstereceği belirtildi. Üçüncü işlemci fabrikasının seri üretime 2023 yılında başlayacağı söyleniyor. Yeni fabrikada ne tür işlemcilerin üretileceği hakkında bir bilgi veremyen Samsung, 2030 yılına kadar dünyanın en büyük işlemci markası olmak istiyor. Peki ufukta yeni bir yatırım planı var mı? 

Bu hedefine agresif rekabet yöntemlerini kullanarak ulaşmaya çalışan teknoloji firması, 115 milyar dolar daha yatırım yapmayı planlıyor. Son olarak Samsung’un 3 tane daha işlemci fabrikası açmayı düşündüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.