Samsung yeni kamera sistemi üzerinde çalışıyor!

Samsung yeni kamera sistemi üzerinde çalışıyor!

Çentik modasına uymayan ve ekran üzerindeki delikli kamera sistemi ile oldukça dikkat çeken Samsung ekran altı kamera sistemi üzerinde çalışıyor. Ekran üzerindeki çentikten hoşlanmayan kullanıcıların yüzü gülecek gibi duruyor.

Büyük bir kitle ekran üzerindeki çentiği hoş bulurken, sevmeyen kullanıcılar da oldukça fazlaydı. Öncelikle birçok şirket cihazın alt tarafında fiziksel olarak bulunan parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirerek, alt taraftaki fazlalığı ortadan kaldırdı. Ardından üst taraftaki çentik için çözüm üretme aşamasına girdiler.

Ön kamera sorununu çözebilmek için Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi birçok ünlü şirket pop-up kamera çözümü sundu. Bu pop-up ön kameralar ile cihazların ana ekranlarında herhangi bir fazlalık bulunmuyordu. Fakat Samsung, bu duruma farklı bir çözüm getirmeyi planlıyor. Sızıntılara göre, Samsung ekran altı kamera çözümü üzerinde çalışıyor. Yani parmak izi teknolojisinde kullanılan sisteme benzer bir kamera çözümü üretmeye çalışıyor. Ekran altında kamerayı nasıl gizleyeceği veya nasıl bir teknoloji kullanacağı konusunda detaylı bilgi bulunmuyor. Fakat  şirketin Ar-Ge Grubu Başkan Yardımcısı Yang Byung-duk bu sızıntıyı doğruladı.

Mobil cihaz devleri hoparlör, yakınlık ve parlaklık sensörleri gibi diğer unsurları gizlemeyi başarmıştı. Şimdi ise kamerayı da ekran üzerinde tamamen gizleyerek kullanıcılara ekranı bütünüyle sunabilecekler.

Kamera sistemi hakkında ise ekran içinde bulunan kameranın üstüne yerleştirilen bir ekran paneli ile sadece fotoğraf çekilirken kameranın görünür olması bekleniyor. Fakat bu sistemde ekran panelinin kızaklı bir yapı ile mi açılıp kapanacağı yoksa saydam bir yapıya mı sahip olacağı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.