Samsung'dan flaş 5G açıklaması!

Samsung'dan flaş 5G açıklaması!

Samsung, yıllık hissedarlar toplantısında 5G cep telefonu talebinin artmasını devam edeceğini öngörürken, küresel akıllı telefon pazarının COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl daralmasını bekliyor.

Samsung’un mobil ve ağ işlerini denetleyen CEO’su DJ Koh, “Bu yılki akıllı telefon pazarının Corona virüsü salgını sonrasında daralmasını bekliyoruz, ancak 5G akıllı telefonlara olan talep artacak” dedi.

Bütçe dostu akıllı telefonların gelişmekte olan pazarlarda hızlı bir büyüme kaydettiğini ekleyen CEO Koh, şirketin çeşitli fiyat bandında yeni modeller piyasaya süreceğini belirtti. Aynı zamanda satışları teşvik edeceğini söyleyen şirket kâr elde etmek için operasyonel verimliliği de artıracağını söyledi.

Çok uluslu şirket; küresel yonga pazarının, yapay zeka, otomobiller ve 5G’ye artan talep nedeniyle bu yıl da büyüyeceğini söyledi. Aşırı arz ve ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının da yarı-iletken fiyatlarının düşüşüne neden olduğunu söyledi.

Corona virüsü salgınının üretimi etkileyip etkilemediğine ilişkin olarak, Samsung eş CEO’su HS Kim durumu şöyle açıkladı. Kim, salgının ilk aşamalarında Çin’deki bileşenleri güvence altına almanın etkileriyle üretim ile ilgili herhangi bir problemle karşılaşmadığını ifade etti. Ancak şunları da ekledi: “Corona virüsü bir diğer adıyla Covid-19, Güney Kore’de bir miktar bastırıldı ancak dünya çapında yeni başlıyor. Corona virüsün, dağıtımı ve tüketicileri nasıl etkileyeceğini henüz tam olarak belirleyemiyoruz. Buna hazırlanmak için daha fazla araştırma yapacağız.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.