Sanal Koşuyla Uzaktan Eğitime Destek

Sanal Koşuyla Uzaktan Eğitime Destek

Ankara Beysukent Rotary Kulübü, İzmir'de meydana gelen depremin ardından devam eden pandemi nedeniyle eğitimden de uzak kalan öğrencilerin yardımına koştu.

İzmirli depremzedelerin yardımına bu kez Ankara’dan destek yağdı. Ankara Beysukent Rotary Kulübü depremde evleri yıkılan ya da oturulamaz durumda olduğu için terk etmek durumunda kalan çocukların eğitime uzak kalmamaları için 43 koşucuyla 42. İstanbul Sanal Maraton’unda koşarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonu ile ilkokuldan üniversiteye kadar her yaş grubundan 100 çocuğa tablet dağıttı.

İzmir Depremi’nin yanı sıra geçen yıl aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 Yeni Korona Virüs Pandemisi’nin ülkemizde de pek çok zorluğu beraberinde getirdiğini dile getiren Beysukent Rotary Kulübü Başkanı Faruk Mustafa Güler, “Sağlık sorunları nedeniyle, halk sağlığını korumak amaçlı alınan tedbirler ve konulan kısıtlamaların ülkemizin ekonomisini ciddi biçimde etkilemesinin yanı sıra, eğitim sisteminde de bazı değişiklikler yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu bağlamda, ilköğretim, orta öğretim ve üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesiyle, İzmir Depremi’nde yuvaları yıkılan ailelerin çocuklarının gerek bilgisayar ve tablet, gerekse internet erişiminin bulunmaması sebebiyle eğitimde eşitsizlik oluşmuş ve buna bağlı olarak da bazı öğrencilerin uzaktan eğitime erişememeleri sonucunda bilgiye erişimleri kısıtlanmıştır. Ankara Beysukent Rotary Kulübü olarak, bu sorunda çözümünün bir parçası olmak amacıyla İstanbul Maratonu’nda 43 koşucumuzla koşarak başlattığımız “Çocuklarımız Eğitimden Uzak Kalmasın” projesi kapsamında Başkent Üniversite’sinin de desteğiyle uzaktan eğitim olanağı olmayan, İzmir Depremi’nde yuvaları yıkılan 100 çocuğumuza İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonu ile tablet dağıttık. Yaraları birlikte sarabilmek adına elimizden ne geliyorsa her zaman yapmaya da hazırız.” şeklinde konuştu.

Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Ertan Soydan ise duyarlı davranışlarıyla yardıma koşan Beysukent Rotary Kulübü üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek böyle zamanlarda tek yürek olabilmenin mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.