Sanal POS Çözümleri Neler Sağlıyor?

Sanal POS Çözümleri Neler Sağlıyor?

Sanal POS kullanımı, firmaların e-ticaret pazarında geniş kitlelere erişimini ve yerleşik müşteri kitlesi oluşturmasını olumlu etkileyen faktörlerden biri haline geldi.

Sanal POS kullanımı, firmaların e-ticaret pazarında geniş kitlelere erişimini ve yerleşik müşteri kitlesi oluşturmasını olumlu etkileyen faktörlerden biri haline geldi. Çünkü küresel pazarda online alışveriş hacmi her geçen yıl biraz daha artarken firmaların dev yatırımlar karşısında kendi e-ticaret hizmetlerini nitelikli hale getirmeleri sağlandı.

Sanal POS hizmeti sunan firmalar, rakiplerine oranla çok daha fazla tercih edilir hale geldi. Bunun temel sebebi, benzeri sitelerde sanal POS hizmeti kullanamayan alıcıların; hızlı, güvenli ve pratik ödeme sunan e-ticaret sitelerini daha fazla tercih etmesi!

Sanal POS Ne İşe Yarar?

Sanal POS; alıcıların internet üzerinden siparişlerini, ödemelerini ve satın alımlarını gerçekleştirdiği para transfer yazılımlarıdır. Bu yazılımlar sayesinde kredi veya banka kartı kullanıcıları, tüm alışveriş ortamlarında anında ödeme yapabilir ve satıcı firmalar hızlı ödeme aktarımından faydalanabilir.

Diğer ödeme seçeneklerine oranla kolay şekilde kullanılabilen, en güvenilir ve hızlı alternatif sanal POS’lardır. Çünkü yalnızca bir bilgi formu doldurmak ve güvenlik onayı sağlamak, alışverişin gerçekleşmesi için yeterlidir. Böylece hem alıcı hem de satıcı taraflar için online alışveriş ortamı maksimum işlevde kullanılabilir.

2861156c-de27-44ad-a6c4-a75166afc511.jpg

Sanal Pos Kullanmanın Avantajları

Sanal POS hizmetleri e-ticaret işlemlerinde hem alıcılar hem de satıcılar için pek çok avantaj barındırır. Bunlar arasında firmaların yönetim ve satış potansiyelini en iyi etkileyen avantajlar olarak; kesintisiz tahsilat imkânı, süreç hızlandırma etkisi, kolay raporlama seçeneği sayılabilir.

Kesintisiz Tahsilat Olanağı

E-ticaret sitesi olan firmaların 7 gün 24 saat boyunca ödeme almasını sağlayan sanal POS sistemleri, satış cirolarının artmasında önemli bir etkendir. İnsanların her an alışveriş için ödeme aktarımı gerçekleştirebilmesi, söz konusu e-ticaret sitesinin tercihinde önemli bir rol oynar.

Hızlı Alışveriş Süreçleri

Online alışveriş işlemlerinde ilk dönemler aktarmalı ödeme sistemleri kullanılmaktaydı. EFT/Havale gibi zaman alan bu işlemlerin pek çok riski ve vakit kaybı söz konusuydu. Ancak sanal POS hizmetlerinin kullanılmasıyla bu riskler ve zaman kayıpları son buldu. Çünkü sanal POS yazılımları alışveriş sürecinde zaman kazandıran en hızlı ödeme alternatifleri olarak yaygın bir hal aldı.

Kolay Raporlama Hizmeti

Firmaların sanal POS kullanımıyla elde ettiği önemli avantajlardan biri de kolay raporlama ve listeleme hizmetidir. Bu sistemler sayesinde satışların toplam hacmi, ödeme gereçlerinin sınıflandırılması, sipariş ve işlem incelemesi yapmak mümkündür. Böylece firmalar için nitelikli raporlama hizmeti sunulur.

Sanal POS Almak İçin Sitenizde Hangi Özelliklerin Bulunması Gerekiyor?

Ödeme sistemleri arasında en güvenilir alternatiflerden biri olan sanal POS için sitelerin sahip olduğu özellikler önemlidir. Aynı zamanda kullanım kolaylığı ve hızlı işlem avantajı da bulunan sanal POS’ların hem yazılım hizmetleri hem de site özellikleriyle sağlanan işlemleri mevcuttur. Bu işlemlerin yerine getirilmesi, sanal POS kullanılacak olan sitenin nitelikleriyle doğrudan ilişkilidir.

Sanal POS kullanılmak istenen sitede bulunması gereken özellikler; SSL sertifikası, ürün hacmi ve sözleşme beyanı olarak sıralanabilir.

SSL Sertifikası

Sanal POS kullanılacak sitede minimum 128 bit’lik SSL sertifikası bulunmalıdır. Başvuru sürecinde yapılan incelemeler için bu özellik oldukça önemlidir. Çünkü SSL sertifikaları, online alışveriş sırasında girilen müşteri, banka ve kart bilgilerinin korunmasını sağlar. Üçüncü şahıs saldırıları ve diğer riskler düşünüldüğünde, ödeme işlemlerinin güvenlik kriteri açısından SSL sertifikası bulundurmak şarttır.

Ürün Hacmi

BDDK tarafından onaylı kurumlarca sanal POS için inceleme yapılırken; başvuru sahibi e-ticaret sitesinin ürün hacmi de denetlenir. Satışı düşünülen ürünlerin miktarı, stok oranı, yasa uyumluluğu gibi kriterler; sanal POS başvuru sürecinin bir parçası olarak incelemeye alınır. Bu nedenle başvuru sahiplerinin sitedeki ürün hacmi ve niteliklerine; belirtilen limitler dahilinde özen göstermesi gerekir.

Sözleşme Beyanı

Sanal POS kullanılacak sitede alıcıları bilgilendirmek amacıyla mutlaka sözleşme beyanı bulunmalıdır. Satış Sözleşmesi, Üyelik Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmesi, İade ve İptal Prosedürlerinin eksiksiz olarak sitede yer alması gerekir. Aksi takdirde sanal POS başvurusu yapılamaz.

Sanal POS Ücretleri

Sanal POS ücretlendirmeleri; hizmeti sunan aracı kuruluş ve bankaların politikalarına göre değişkenlik gösterebilir. Ancak bu noktada e-ticaret sitesi sahiplerinin en önemli dikkat unsuru; fiyat/performans değerlendirmesidir. Nitelikli hizmeti, makul oranlarla sunan güvenilir markalarla iş birliği yapılmalıdır.

Sanal POS hizmetlerinde lider marka Ozan Sanal POS ile e-ticaret siteniz için nitelikli ödeme sistemleri edinebilir; hızlı, güvenli ve pratik ödeme kanalınız sayesinde marka prestijinizi artırabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.