“Sanat, bilimin ruhudur”

“Sanat, bilimin ruhudur”

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi’nde “Ana’dolu Yürekleri Karma Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

 Serginin açılışına; Bornova Eski Belediye Başkanı ve Eski Milletvekili Cengiz Bulut, Ege Bilim Sanat Platformu Başkanı Kezban Arıkan, Prof. Dr. Şemsi Yazıcı, Bornova Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Ahu Bezircilioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Konuşmasına, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Ege Bilim Sanat Platformu Başkanı Kezban Arıkan, “Bir şair ‘Sanat ilanı aşktır’ demişti. Bense ‘Sanat ilahi aşktır’ diyorum. Sanatın içinde ne var? Aşık olmak.  Ama biz ne diyoruz?  Toplumun, sanatın, kardeşliğin, barışın; bunların aşığıyız” diye konuştu.
Sergide, tablosu Türkiye birincisi olan ve TBMM Jüri Özel Ödülü sahipli, Raif Yazıcı onuruna plaket verildi. Yazıcı’nın “Çanakkalem” isimli tablosu da sergilendi. Şehit aileleri ve Fethi Sekin’in ailesi için 2 tablo açık arttırmayla satışa çıkarıldı. 
“SANAT İLAHİ AŞKTIR”
Ege Bilim Sanat Platformu’nun, 2005 yılında Sanata Gönülverenler adıyla kurulduğunu, daha sonra da Smyrna Sanat Platformu adını aldığını kaydeden Başkan Kezban Arıkan, “Yoğun talep üzerine ismimizi Ege Bilim Sanat Platformu yaptık. Neden bilim-sanat? Bilimi, sanat estetik kılıyor. Sanat bilimin ruhu oluyor. Onursal Başkanımız  Dr. Eren Akçiçek, bu platformun kurucu başkanı oldu. Biz 11 yıldır yardımsız, derneksiz faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün de buradayız, bu çok ayrı bir duygu anlatılamaz. Bir şair ‘Sanat ilanı aşktır’ demişti. Bense ‘Sanat ilahi aşktır’ diyorum. Sanatın içinde ne var? Aşık olmak.  Bugün Kadınlar Günü. Ama biz ne diyoruz?  Toplumun, sanatın, kardeşliğin, barışın aşığıyız” dedi.
Bornova’nın gelişmesinde, Ege Üniversitesi’nin çok büyük katkıları olduğunu söyleyen Cengiz Bulut, “10 sene belediye başkanlığı, 5 sene milletvekilliği yaptım. Belediye başkanlığım bitti, milletvekilliğim bitti ama ben, sanatsever olarak sanatsal-toplumsal olaylara devam ediyorum.  Ben makam peşinde değilim. Ama kazandığım tecrübe var ve bunu bizden sonraki nesillere aktarmamız lazım. Bilgilerimizi insanlarla paylaşmayı bilelim” diye konuştu.
Prof. Dr. Şemsi Yazıcı, “Sanat, toplumu ölümsüzleştiren, tarihin sayfalarında yer almasını sağlayan bir unsurdur. Toplumu, toplum yapan; milleti, millet yapan ve tarih sahnesinde yer almasını sağlayan en önemli ögelerden bir tanesidir” dedi.
 “Grup Kum”un  müzikleriyle renk kattığı  sergi 18 Mart’a kadar Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.