Sanat i’Çin’ Dostluk Köprüsü

Sanat i’Çin’ Dostluk Köprüsü

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Müzik Günleri'nde, kapanışı, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Suzhou Üniversitesi'nden Suzhou Piano Trio yaptı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki konserde, keman

Yaşar Üniversitesi ile Suzhou Üniversitesi müzik bölümleri arasında, geçen Mart ayında imzalanan protokolle, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel bağları güçlendirmek için bir adım atıldı. Konserler, akademisyen ve öğrenci programlarını da kapsayan protokol kapsamında, Yaşar Üniversitesi 3. Uluslararası Müzik Günleri'nde, Suzhou Üniversitesi'nin akademisyenlerinden oluşan Suzhou Piano Trio, atölye çalışmalarının yanı sıra kapanış konserini de verdi.

 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki konsere, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zenghan ile Suzhou Üniversitesi Müzik Bölümü Dekanı Christopher Cheng de katıldı. Konser öncesi konuşan Başkonsolos Zenghan  sanat sayesinde iki ülke arasındaki kültürel bağların daha da güçlendiğini ifade etti.

Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Konser Etkinlikleri Koordinatörü Payam Gül Susanni, 3. Uluslararası Müzik Günleri'nde, Avusturya, İtalya, Polonya, İngiltere, Litvanya, Amerika ve Çin'den katılan sanatçıların konserler ve ustalık sınıflarıyla genç müzisyenlerle buluştuğunu söyledi. Müzik Haftası'nın kapanışını, Suzhou Piano Trio konseriyle yapmanın keyfini yaşadıklarını belirten Susanni, işbirliklerinin süreceğini belirtti.

 

WWW Salonu dolduran İzmirliler ve Çinli konuklar, müzik ziyafeti yaşadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.