Sanat terapisinde çocukların, farkındalık kazanması hedefleniyor

Sanat terapisinde çocukların, farkındalık kazanması hedefleniyor

Sanat terapisinin kişilere sözcüklerle olan geleneksel anlatımın ötesinde bir ifade imkanı sağladığına vurgu yapan Uzman Psikolog Deniz İzmir Karaduman, "Bu yöntemler çocukların gelişmesi ve farkındalık kazanması hedeflenir." dedi.

Sanat terapisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Uzman Psikolog Deniz İzmir Karaduman, kişilere sözcüklerle olan geleneksel anlatımın ötesinde bir ifade imkanı sağladığına vurgu yaptı. Çocukların hislerini kelimelerle ifade etmelerinin çok kolay olmadığını ifade eden Karaduman, "Bu terapi yöntemiyle çocukların içlerinde sakladıkları duyguları açığa çıkartır. Sanat terapisinde çocuklar kendisini sanatla ifade eder. Bu yöntemle çocukların gelişmesi ve farkındalık kazanması hedeflenir." dedi.

Sanat terapisinin çocukların korkmadan, çekinmeden istediklerini ortaya koyabilecekleri son derece etkili bir yöntem olduğuna dikkat çeken Karaduman, "İkarus Psikoloji Danışma ve Eğitim Merkezi olarak bugüne kadar Oyun terapisi ve Sanat terapisi gibi sözel olmayan yollarla çocuklarımızın kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri psikoterapi yöntemlerini uyguladık. Çocuklar sanatla daha rahat i. dünyalarına girebiliyor ve kırılmışlıklarını, incinmişliklerini daha rahat tamir edebiliyor. Bu sayede çocuklarımızın kendilerini daha rahat iade edebilmelerini sağladık." diye konuştu.

444.jpg

Mindfulness eğitimi

Çocukların günlük yaşamlarında zorlu koşullar ve zorlu duygularla başa çıkabilmeleri amacıyla Mindfulness temelli stres Azaltma Programı uygulamasını da harekete geçirdiklerini belirten Uzman Psikolog Deniz İzmir Karaduman, Mindfulness eğitimi ile çocukların tepkilerini kontrol etmeyi öğrenme, olaylar karşısında yapıcı kararlar verme, hedefe ulaşmak için planlı adımlar alabilmesini sağladıklarını söyledi. Bu yöntemlerin yani sıra Çocuklarda okul problemleri, DEHB ve Öğrenme güçlüğü (disleksi) konusunda bütüncül sistemle uzaktan danışmanlık hizmeti verilmektedir.

İkarus psikoloji danışma merkezinde EMDR tramva terapisi, Analatik yönelimli terapi yetişkinlerde de kullanılan tekniklerdir.

6526952.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.