Sanatın kalbi İkizler Bale’de attı

Sanatın kalbi İkizler Bale’de attı

Dünyanın ilk ikiz balerinleri olarak bilinen Rezzan Ürey ,güçlü eğitimci kadrosu ile Antalya AKM’de 2022-2023 yıl sonu resitalinde velilerin ve sanat severlerin katılımıyla muhteşem dans gösterilerine imza attı.

MEDYA EGE / EYLÜL AYÇA KARAKUŞ - Dansa ömrünü adayan ünlü balerin Rezzan Ürey 1950 yılından itibaren danslarıyla ve eğitimci kimliği ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

img-20230616-wa0033.jpg

Her yaş grubunun bale eğitimi aldığı İkizler Bale Zarafet Kursu öğrencileri ve öğretmenlerinin özverili çalışmaları ile büyük bir başarı sergilediler.

Çocuk Bale Eğitimi ve Yetişkin Bale Eğitimi ile 11 ayrı dans grubunu hazırlayan eğitimciler , izleyicilerden tam not aldılar.

Bale eğitimcileri Rezzan Ürey başta olmak üzere Özge Uygan ve Eylül Aras bu özel gecede öğrencileriyle birlikte sahnede bir yıldız gibi parladılar.

Bale eğitmenleri Özge Uygan ve Eylül Aras’ın solo gösterileri büyük beğeni topladı ve ilgiyle izlendi.

Antalya’da İkizler Bale’ Zarafet Kursu’nun kurucusu olan Rezzan Ürey , AKM’de yapılan yıl sonu resitali sonrası şu sözleri ile duygularını ifade etti:

“Yaşarken tarih olmak çok güzel bir duygu. Bale ; kan, göz yaşı ve ter demektir. Hayatını sanata adamış bir kadın olarak şunu çok açık söylemek istiyorum; çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Onların geleceğe umutla bakabilmeleri için her yaşta çocuğa fırsat eşitliği vermeye, eğitimlerinde öncü rol oynamaya sağlığım ve ömrüm yettiği sürece devam etmek istiyorum. Tabii tüm bunları tek başıma yapmam çok zor. Uzman eğitim kadromuzla İkizler Bale Zarafet Kursu eğitimcilerimize ve kadromuza yürekten teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkürüm ise kıymetli çocuklarımızın değerli velilerine... Çocuklarının hayallerini gerçekleştirmek için , çocuklarının ellerinden tutup sanat merkezlerine gelen her aile çok özel. Bu anlamada bizim sanat merkezimize adım atan ve bu yolculukta bizlere destek veren tüm ailelere gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

img20230425205858.jpg

İkizler Bale Zarafet Kursu'nun birbirinden yetenekli öğrencileri yıl boyunca öğrendikleri dansları AKM'de sergileme fırsatı buldu.

Öğrencilerin heyecanları ve mutlulukları danslarına yansırken, grupların dansları izleyiciler tarafından hayranlıkla izlendi.

omr08728-2048px.jpg

img20230425210031.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum