Sanatın kenti Bornova'da Karma Resim Sergisi açıldı

Sanatın kenti Bornova'da Karma Resim Sergisi açıldı

Sanatçı Ressam Lale Temelkuran’ın atölye arkadaşları birlikte oluşturduğu karma sergi, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Ünlü Ressam Lale Temelkuran ve atölye arkadaşları birbirinden güzel eserlerini Bornovalıların beğenisine sundu. Lale Temelkuran ve Atölye Arkadaşları Karma Resim Sergisi, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Alanı’da açıldı.

Bornova Belediyesi çalışanlarından Emel Balcıoğlu ile Şahika Aktuğ, Bengi Ayaz Nurgün, Nurcan Argaç, Saadet Yapar, Mine Türkay ve Nurcan Artunç’un resimlerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Lale Temelkuran, “Bizler daha güzel bir dünya yaratmak amacıyla bir araya gelen sanat aşıklarıyız. Bu yolda yanımızda olan Bornova Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu. Akrilik tekniği yapılan resimlerden oluşan sergi, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 17 Nisan’a kadar gezilebilecek.

sergii.png

Lale Temelkuran kimdir?

Lale Temelkuran, Akhisar'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akhisar'da tamamladı. 1972'de Buca Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü'nü bitirdi. 1994'te Lisans öğrenimini tamamladı. 23 yıl İzmir’de çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 30’a yakın kişisel serge açtı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de uluslararası sanat fuarlarına, yarışmalı ve pek çok karma sergiye katıldı. Öğrenciliğinden bu yana soyutlamalı figüratif çalışan ve akrilik tekniğini kullanan sanatçı, daha çok insan ilişkileri, zaman, mekansızlık, nesne-zaman ilişkisi, zamanın içinden an'lar gibi konularda kişisel sergiler açtı. Lale Temelkuran çalışmalarını Bornova'da kendi atölyesinde sürdürmektedir.

7272.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.