Sanatın "Penceresinde" buluştular

Sanatın "Penceresinde" buluştular

Jean-Claude Rousseau’nun “Hoşgeldiniz” sergisi, Institut français İzmir'de sanat severlerle buluştu.

Institut français İzmir, Arkas Sanat Merkezi’nde yer alan “Arkas Koleksiyonu’nda Pencere” sergisi kapsamında Jean-Claude Rousseau’nun “Hoşgeldiniz” adlı sergisine ev sahipliği yaptı. Film gösterimi ile başlayan sergi, ilk günden İzmirli sanat severlerin akınına uğradı.

Institut français İzmir Müdürü José-Maria Queiros, Arkas Sanat Merkezi ile ‘sanatsal diyaloğunu’ sürdürerek Fransız sanatçı ve film yapımcısı Jean-Claude Rousseau’nun "Welcome" adlı eserini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Rousseau’nun bu eserini ilk kez Marsilya Uluslararası Sinema Festivali’nin 2022 edisyonundaki İzmir retrospektifi sırasında keşfetme fırsatı bulduğunu söyleyen Queiros “Bu çalışmanın görülen sıradanlığının zenginliği ve durağanlığın gücü karşısında seyirci; büyülenir, hatta hipnotize olur. İzmirli sanatseverlerle bu eseri paylaşmak benim için büyük zevk” dedi.

"BU SERGİ BİR ARMAĞAN"

Queiros “Sanat söz konusu olduğunda, bir film yapımcısı ressam, ressam da film yapımcısıdır. İkisi arasında ayrım olamaz. Sinema da dahil olmak üzere tüketiciliğin hüküm sürdüğü günümüzde, bunu kendimize sık sık hatırlatalım ve değerini bilelim. Siz, bize çalışmalarınızla bunu hatırlattınız. Bizim için bir armağan niteliğinde olan bu çalışma için teşekkür ederim Jean-Claude” diye konuştu.

“SANAT VİZYONDUR”

Jean-Claude Rousseau ise “Queiros’un da dediği gibi film yapımcısı ressam, ressam da film yapımcısıdır. Çünkü, resim şövalesinin önünde de kamera görüntüsünün arkasında da sadece ‘vizyon’ vardır. Görmek her sanatçıya ‘tutulma’ hissi verir. Hepimiz sanatın tarafındayız” dedi.

1686897477235-foto2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.