"SANATTAN İYİLİĞE" SERGİSİ DÜZENLENDİ

"SANATTAN İYİLİĞE" SERGİSİ DÜZENLENDİ

Kızılay Konak Şubesi, Türk Kızılay’ının kuruluşunun 149. Yılında, Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezinde resim sergisi gerçekleştirildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği serginin açılışına Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, Foça Şube Başkanı Muharrem Yeşilkaya, Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak katıldı.  
Türk Kızılay’ının kuruluşunun 149. yılının kutlanacağı 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Türk Kızılay’ı Konak Şube Başkanlığı her yıl olduğu gibi farklı etkinlikler yapıyor. Kızılay Haftası’nda okullarda Kızılay’ı anlatan toplantılar yapan Konak Şubesi bu yıl  Türkan Saylan Sergi Salonu’nda Ressam Hasan Solak ile birlikte  resim sergisi düzenledi.

 

 "Sanattan İyiliğe" adı  verilen sergi ile İzmirli Sanatseverlere ulaşarak Kızılay'ı bir sanatçının gözünden anlatmayı hedefliyor. Satılacak resimlerin gelirinin Türk Kızılay’ına bağış olarak aktarılacağı sergi açılışında konuşan Ressam Hasan Solak, "Ulusal ve uluslararası yardımlarıyla her zaman ihtiyaçlıların yanında olan Kızılay'a  bir sanatçı olarak nasıl katkıda bulunabileceğimi düşünürken Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Akkoyun böyle bir sergi fikrini öne sürdü. İlk kez yapılacak bu etkinlikte resimlerimin gelirinin insanlığın yararına kullanılacağını bilmek bana çok gurur veriyor" dedi. 


Sergi açılışında konuşan Kızılay Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun şunları söyledi:


“1868 yılında Hilal-i Ahmer Cemiyeti olarak kurulan derneğimiz, savaşta yaralı askerlerimize yardım amaçlı kurulmuştur. Cumhuriyetimiz ilan edildikten sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk derneğimize Kızılay ismini vermiştir. Kızılay sadece savaşlarda görev yapmıyor. Toplumsal dayanışmayı sağlayan, sosyal refahın gelişmesini katkıda bulunan Türk Kızılay’ı yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımlarını ulaştırmak için önemli görevler üstlenmiştir. 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında her yıl kutlanan Kızılay haftamızı böyle bir sergiyle renklendirmek istedik. Kızılay Haftası, ülkemizde Kızılay bilincini arttırmak adına büyük önem arz etmektedir. Bu hafta kapsamında Türkiye’de ilk kez Türk Kızılayı Konak Şube Başkanlığı olarak bir resim sergisi açılışını gerçekleştiriyoruz. Adını da “Sanattan İyiliğe” koyduk. İnşallah bunu yıllarca devam ettirebiliriz. Kızılayımız hayatın her alanında iyiliğe destek vermeye devam edecektir. Bu sergiye emeği geçen bizlere destek olan ressam arkadaşımız Hasan Solak’a, Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’a, Konak Kaymakamımız Mehmet Eriş’e, Kızılay çalışanlarına, Yönetim Kuruluna ve Kızılay gönüllülerine teşekkür ediyorum.”


Tekin Akkoyun, konuşmasının ardından Ressam Hasan Solak’a ve sergiye destek veren kuruluş temsilcilerine plaket verdi ve  Kızılay'a destek vermek isteyen, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.