Sanattan Spora İzmir Eğitimi

Sanattan Spora İzmir Eğitimi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimin her alanında farklı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

 Eğitimci ressamlarla farklı bir çalışmaya daha imza atan İzmir il milli eğitim müdürlüğü, resim yapan emekli ve çalışmaya devam eden sanatçı öğretmenleri bir araya getirerek il milli eğitim müdürlüğünde sanat etkinliğine imza attı.

Çalışma öncesi yapılan toplantıda eğitimci ressamlar ile bir araya gelen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi; eğitimin sürekli kendini yenileyen bir alan olduğuna vurgu yaparak,”eğitimciler olarak bizler kendimizi yenilemek zorundayız. Eğitim bir bütün olarak ele alınmalıdır. İzmir de fiziki ortamların yanı sıra sosyal eğitimin de kalitesinin artırılması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Yahşi ayrıca; çocuğun ve eğitimin öne çıktığı bir anlayışla hizmet vermeye çalıştıklarını da belirterek, “İzmir de iyi bir öğretmen ve iyi bir veli profili var. Okullarımız da fiziki imkânları iyileştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ancak eğitim bir bütündür ve öğrencilerimiz için sanattan, spora kadar en iyi imkânları hazırlamak zorundayız. Siz eğitimci ve sanatçı öğretmenlere teşekkür ederim. Sanat ve spor faaliyetlerinin öğrencinin gelişiminde ne kadar önemli olduğunun farkındayız.  Foça ilçemiz de spor okulu açarak öğrencilerimizin branşlaşmış ve kaliteli eğitim almaları için olanaklarımızı artırmaya çalışıyoruz.

Üç gün boyunca resim yapacaklar….

15-18 Mayıs tarihlerinde devam edecek olan eğitimci sanatçılarla atölye çalışması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının birinci katında gerçekleşecek.Üç gün boyunca eğitimci sanatçılar eserlerini  çalışacak olup dördüncü gününde ise yapılan çalışmalar sergilenecektir.

Eğitimci ressamlara Sanat danışmanı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinden akademisyen Emel Yalçıntaş danışmanlık yapacaktır.

Çalışma öncesi yapılan toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ressamlara boya ve fırça seti hediye etti. Etkinlik temasının  “İzmir, Eğitim ve Çocuk” olarak belirlendiği çalışmada eğitimci ressamlar farklı sanat tekniklerini kullanacaklardır.

Toplantıda söz alan Mehmet Fatih Vargeloğlu kendilerine destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi’ye teşekkür ederken, emekli resim öğretmeni Oğuz Demir söz alarak ; “  Milli Eğitimde bazı şeylerin değiştiğinin farkına vardım.  Birleştirici, proje tabanlı, çalışanlar arasında barışı ve uyumu sağlamışsınız. “ diyerek eğitimde gelinen nokta için Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye teşekkür etti.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.