Sanayiciler Dayanışma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Sanayiciler Dayanışma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Siyaset ve iş dünyasından birçok ismin eşleri ile birlikte katıldığı gecede “Grup Alaturka Band” sahne aldı.

Türkiye’nin önde gelen OSB’lerinden İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Bölge katılımcılarının bir araya geldiği İAOSB Dayanışma Gecesi’ni Etçibaşı’nda düzenlenen organizasyonla gerçekleştirdi.  Siyaset ve iş dünyasından birçok ismin eşleri ile birlikte katıldığı gecede “Grup Alaturka Band” sahne aldı.  

İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Rusya Federasyonu İzmir Fahri Konsolosu Eray Gürler, Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Belarus İzmir Fahri Konsolosu M. Reha Yorgancıoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, OSB Başkanları, STK Başkanları, basın mensupları ve çok sayıda sanayicinin katıldığı gecede açılış konuşmasını yapan Hilmi Uğurtaş; OSB’lerin Türkiye ekonomisindeki önemine değinerek, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

e14525fd-167a-425d-9bf7-f0d3f64f81c1

Uğurtaş, “Ülkemizin gelişimi sanayimizin gelişimi ile paraleldir. OSB’ler de Türkiye’nin sanayileşmesinde mihenk taşıdır. Çünkü OSB’ler, sanayicileri bir araya getirerek ve aralarında dayanışmayı sağlayarak ülkemizde çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Bizler, OSB’lerdeki görevimizin sadece altyapıyı tamamlayarak, sanayicilere elektrik, su, doğalgaz dağıtmak olmadığının bilinci içerisindeyiz. Görevlerimiz arasında aynı zamanda çalışanlarımızın ve sanayicilerimizin kişisel ve mesleki yetenek ve becerilerini geliştirmelerine destek vermenin de yer aldığını biliyoruz. Bu anlamda, bu gece olduğu gibi birlikte olmanın, birlikten doğan kuvvetin bizlere nasıl olumlu döndüğünü de yaptığımız çalışmalar ve ürettiğimiz projeler ile yaşayarak görüyoruz. El ele vererek layıkıyla tamamladığımız çalışmalarımızdan bir tanesi de okulumuzdur. Türkiye’nin ekonomik refaha ulaşması eğitimden, eğitimli kişilerin ivmelendirdiği sanayiden ve üretimden geçmektedir. Ara eleman ihtiyacı konusunda sanayicilerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Bu bağlamda İAOSB olarak duayen sanayici Sayın Nedim Uysal’ın da katkılarıyla ülkemizin en modern okullarından birisi olan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi 2 yıl önce açtık. Öğrencilerimizin tamamı burslu... Eğitimden ulaşıma, yiyecekten giyime ve kırtasiyeye kadar çocuklarımızın tüm masrafları İAOSB tarafından karşılanıyor. Bunun yanı sıra üniversite öğrencileri de dahil olmak üzere 200’ün üzerinde çocuğumuza da burs veriyoruz. İAOSB, sosyal sorumluluklarını yerine getiren bir Bölge olduğu için iftihar ediyorum” dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Türkiye’de OSB’lerin gelişmesi konusunda verdiği mücadele ile tüm sanayicilere örnek olan Hilmi Uğurtaş’a OSBDER ve İAOSB çatısı altında yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi sundu. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da Yıldırım’a teşekkür ederek, “Söz konusu mücadeleyi tüm katılımcılarımız ve OSB’lerin desteği ile verdik ve bugünlere geldik. Bu nedenle ben de sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.