Sanayiciler yatırımdan vazgeçmiyor

Sanayiciler yatırımdan vazgeçmiyor

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ), 2. etap parselasyon planlarının devreye girmesi ile 100 yeni fabrika daha bölgeye yatırım yapıyor. Fabrikaların tamamlanması ile KOSBİ’de 4 bine yakın kişiye de istihdam sağlanacak.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ olarak yeni yatırımlar yapmak ve üretmek isteyen tüm sanayicilere imkan sunmaya devam ettiklerini söyledi. 2. Etap parselasyon çalışmalarının tamamlandığını ve uygulamaya başlandığını söyleyen Porsuk, “100 kadar katılımcımız yapı ruhsatlarını aldılar ve birçoğu tesis inşaatlarına başladı. Sanayilerimiz bu zor dönemde bile yatırımdan vazgeçmiyor. Bizde KOSBİ olarak sanayicilerimize her türlü desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

kamilporsuk.jpg

KOBİ’lerin tercihi KOSBİ

İzmir’in kent merkezinde büyüme olanağı bulamayan KOBİ nitelikli işletmelerin KOSBİ’yi tercih ettiğini vurgulayan KOSBİ Başkanı Porsuk, “İmar uygulamalarımızın tamamlanması ile özellikle 2. etap alanımızda fabrika inşaatları başladı. Temel atan firmalarımız genellikle otomotiv yan sanayi, metal, ambalaj ve makine imalat sanayi kollarında faaliyet gösteriyorlar” diye konuştu.

Alt yapı yatırımda öncelik fabrikasını kuranlara

KOSBİ olarak fabrika inşaatı başlayan 2. Etap alanda OSB olarak alt yapı faaliyetlerine de devam ettiklerini hatırlatan Porsuk, “İç yolların açılması, kanalizasyon ve yağmur suyu hatların yapımı, dere ıslahı ve dereler üzeri yol geçişleri için köprü imalatları hızla devam ediyor. Alt yapı çalışmaları ile eşgüdümlü olarak önceliği inşaatı tamamlanacak fabrikaların doğalgaz ve elektrik dağıtım şebekeleri yapımına veriyoruz. Yatırımların tamamlanması ile birlikte KOSBİ 4 bin yeni istihdam daha sağlayacak” dedi.

kosbi-genel-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.