Sancaklı Mahallesi’nde "Bal Köy" kuruldu

Sancaklı Mahallesi’nde "Bal Köy" kuruldu

Sağlıklı ve kaliteli ürünleri halkla buluşturmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi Sancaklı Mahallesi’nde Bal Köy kurdu

 

Sağlıklı ve kaliteli ürünleri halkla buluşturmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi Sancaklı Mahallesi’nde Bal Köy kurdu. Uzun süredir atıl kalan bal şişeleme tesisi yeniden faaliyete geçirildi. Vatandaşlara organik ürünlerle kahvaltı imkanı sunan Kahvaltı Evi de hizmete açıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Köy bilincini yeniden hayata geçireceğiz. Köy ile kenti buluşturacağız. Çünkü köylü milletin efendisidir” dedi.

BAL KÖY KURULDU

Hem istihdama katkı sağlamak hem de sağlıklı ürünleri halkla buluşturmak için Türkiye’nin en büyük kadın kooperatiflerinden birini kuran Karşıyaka Belediyesi, Sancaklı Mahallesi’nde uzun süredir atıl durumda olan Bal Şişeleme Tesisi’ni yeniden faaliyete geçirdi. Her yıl, üreticiden alınacak tonlarca bal, bu tesiste şişelenecek ve Bal Köy markası ile başta Karşıyaka Belediyesi Kent Koop Gıda Marketlerde olmak üzere halka sunulacak.

KÖYDE KAHVALTI KEYFİ

Bal şişeleme tesisinin hemen arkasında ise vatandaşlara organik ürünlerin uygun fiyatlarla sunulacağı Kahvaltı Evi oluşturuldu. Karşıyaka Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından işletilecek kahvaltı evinde, gözleme servisi de yapılacak. Çocuklar ise kendileri için hazırlanan oyun parkında keyifli dakikalar geçirecek.

KÖYDE BAYRAM HAVASI ESTİ

Sancaklı Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Mustafa Balbay, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, muhtarlar, meclis üyeleri ve köy halkı katıldı. Başkan Akpınar, köy meydanında bando eşliğinde karşılandı ve alana kadar köylülerle yürüdü. Konuklara, kahvaltı ikramı yapıldı. Milletvekilleri Purçu ve Balbay, bu güzel tesis için Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

“KÖY İLE KENTİ BULUŞTURUYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidiyoruz ve köylümüzü baş tacı ediyoruz. Bugüne kadar kooperatifçilik adına yaptığımız çalışmalarla bu kararlılığımızı gösterdik. Bugün de Bal Köy’ü Sancaklı’ya ve Karşıyakamıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Köyleri kapatanlara, köylüyü ikinci plana atanlara karşı, halkımız için çalışmaya ve köy ile kenti buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.