Sandal: Bayraklı 10 yıl sonra İzmir'in göz bebeği olacak

Sandal: Bayraklı 10 yıl sonra İzmir'in göz bebeği olacak

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Büyük İzmirTV’de Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Başkan Sandal, ilçedeki çalışmalar ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Altılı Masa hakkında konuşan Sandal, Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "Burada, adayın kimin olacağından çok devletin nasıl inşa edileceği konuşuyor. Biz de CHP’liler olarak genel başkanımızı aday olarak görmek istiyoruz. Bugün yaşanan sorunlarının çözümünde bile Sayın Genel Başkanımızın kişiliği bile çözüm noktasında birçok cevabı bile birlikte veriyor. Bizim gönlümüzden geçen cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu” dedi

serdar-sandal-haberleri.jpg

Resmi Gazetede yayımlanan kararla birlikte depremzedelere 400 bin lira olarak verilen kentsel dönüşüm kredisinin 600 bin liraya yükseltilmesine ilişkin konuşan Başkan Sandal "Depremde biz yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen her şeyi yerine getirdik. Bu anlamda bir itirazı kabul etmeyiz. Sonrasında çadır sürecinde vatandaşlarımızı hiçbir ihtiyacı olmayacak hale getirdik. Geçici konutlara yerleşme konusunda da öyle oldu. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Türkiye'de ilk kez yıkılan evlerin yenisi yapılırken vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 30 kaybı oluyordu. Biz K sınırlarıyla bunu telafi ettik. Bu da yetmedi yüzde 20 ve 30 emsal artışı getirdik. Bu da yetmedi şimdi Halk Konut’la sorunları çözüyoruz. Aslında burada olması gereken şu: Mağdur olmuş vatandaşların çözümüyle ilgili kamunun daha ivedi ve net bir şekilde soruna müdahil olması gerekirdi. Biz bu krediyi zamanında miktar olarak 600 bin lira olarak belirleyip faizi de yüzde 1’in altında tutsaydık depremzede vatandaşlarımızın yarısının derdi çözülmüş olacaktı. Ama o günden bu güne artan maliyetler nedeniyle artık 600 bin lira da çözüm için yetmiyor. Biz kamudan şunu istiyoruz: Bir, vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu kredi miktarını bir konutun maliyeti düzeyine getirin. İkincisi… Depremde her şeyini kaybetmiş vatandaşımızın ödeme kabiliyeti çok kısıtlı. 2 yılı ödemesiz, 18 yıl geri ödemeli sıfır faizle bu krediyi verin. Bunun dışında söylenen her iş vatandaşın derdine derman olmak yerine ufak pansumanlar gibi olur. Ama maliyet artışları 400 bin lirada olduğu gibi o 600 bin lirayı da süpürüp götürür” diye konuştu.

9161316131658308588.jpg

Bayraklı’ya ilişkin kullanılan "dezavantajlı" tanımlanasını kabul etmediklerini dile getiren Sandal, “Bayraklı’nın artık şu dezavantajlı ilçe tanımında kurtulması lazım. Gecekondu mu fazla? Hayır. Birçok metropol ilçeden daha az. Biz dezavantaj sözünü kabul etmiyoruz. Bayraklı İzmir’in ilk kurulduğu merkez. Yeni kent merkezi de bayraklı. İzmir’in kalbi bayraklı diyoruz. Hem İzmir'inn hem de Türkiye'nin gözbebeği olacak Bayraklı. Sadece bir 10 yıla ihtiyacımız var ifadelerini kullandı.

dsc04026-kopya-1400x788.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.