Sandın ki...

Sandın ki...

Eylül Ayça Karakuş yazdı; Sandın ki...

İlk günden beri belliydi bir gün kendi ayağına dolaşıp düşeceğin. Yıllardır kabuğundan çıkamayan, ördüğün örümcekli düşüncelerinle hayatı kendine zindan eden bencil, beceriksiz, korkak biriydin sen. Doğru, yalnızca bir taneyken sen başkalarının onlarca yalan doğrusunu giyindin üzerine. İlk başlarda keyifli geliyordu başka yalanlara çanak tutmak. Çünkü yalandan da olsa ödüllendiriliyordun, alkışlanıyordun. Oysa bir gün kendi benliğini kaybedecek olduğuna inandırsalardı, kendine karşı bu kadar saygısızlığı yapar mıydın? Ne korkunç, cesaretin “Evet!” diyecek kadar bile kalmamış.

 “Ben demiştim” demekten ilk kez böylesine rahatsızlık duyuyorum. Bana bakan çaresiz gözlerini görünce haklı çıkmış olmanın verdiği hüznü en derininde yaşıyorum.

 “Hayat çok garip” derdin. Bir türlü bu hayatta kendine bir yer bulamamıştın. Sığıntı gibi yaşamaya gebe kalmayı kendine layık gördün. Sandın ki çanak tuttuğun kişilerle bu hayat böyle gelip geçecek.

Geçecek olan zamanın senden hesap soracağını bilemedin. Gelişi güzel, ezbere, olduğu gibi, zamanını hoyratça kullandın. Kendinden çok başkalarını önemsedin.

Başını ne zaman kabuğundan çıkarsan o zamanlarda da kendin dışında herkes oldun. Oysaki ne çok sebebin vardı değil mi kendin olmak için yaşamaya?

Sadece kendi düşüncelerinle insanların karşısına çıkabilir ve saygınlık kazanabilirdin. Sen özündeki kişiye sahip çıktığın için kimse senin boğazına çökmeyecekti.

Birilerinin yanında değer görmek için o kadar maskeyi yüzünde taşımaya da gerek yoktu. Yüzleşmek için bir kere olsun bakabilseydin eğer yüzündeki maskelerin seni ne kadar çirkinleştirdiğini görebilecektin.

Başkaları yerine sadece bir gece olsun kendini dinleyebilseydin ruhundaki eşsiz sesi bulup dışarı çıkarabilecektin. Gülümsemenin ne kadar yakıştığını yanağında oluşan çukurda mutlulukla sevenlerine yansıtabilecektin, onlarca yalan yerine kendi doğrunla adımlayabilseydin bu yaşına kadar geldiğin yolun sonunda huzurla gözlerini kapatabilecektin.

Ve daha benim sayamadığım, senin keşfedemediğin birçok güzelliğini gizlemeseydin birçok sebebin olacaktı insanca yaşamaya...

Oysa, sen sandın ki ayağına dolaşmadan bu çark ömür boyu dönecek ama yanıldın!

Çark kırıldı ve ilk zararı gören sen oldun...

depressed-man-standing-rain-23-2150761516.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.