Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinden "Kitaplar bizden okumak sizden"

Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinden "Kitaplar bizden okumak sizden"

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyol Gençlik Merkezi Akademi, gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ‘‘Kitaplar bizden, okumak sizden’’ adlı projeyi başlattı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; Gençlik Merkezlerinin amacı; Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendiren, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olan,  gençlerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri her türlü zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten, gönüllülük faaliyetlerinde bulunan, ilk yardım, sağlık, eğitim, spor ve daha birçok alanlarda gençleri bilinçlendirmeye çalışan, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunan kurumlardır. 

Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; Kitap okuma alışkanlığı henüz ilkokulda küçük yaşlarda öğrenci okuma yazma öğrendiği andan itibaren kazandırılmalıdır. Kitaplar hazinedir. Ne kadar fazla kitap okunursa o kadar fazla bilgiye ulaşılmış olur. Bilinçli bir okuyucu hayatta kendisine lazım olacak birçok alanda okumalar yapar, ilgisini çeken bir alanda ise derinleşmeye ve uzmanlaşmaya çalışır. Ortaokul ve lise dönemi, okuryazar olmak için gerekli olan alt yapının oluştuğu ve tamamlandığı yıllardır. Televizyonları kapatarak evimizde her akşam kitap okuma saatleri yapabiliriz. Böyle bir aile ve yetişen kişiler de bilgili, beşerî ilişkileri seviyeli, özgüven sahibi olgun kişiler olurlar.

0-(5)-031.jpg

Bir insanın hayatta kendisine yapabileceği en büyük iyilik kitap okuyarak bilinçli bir okur olmaktır. 

Bu maksatla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu Kitap Okuma Halkalarına yönelik olarak, İpekyol Gençlik Merkezimiz köy okulları başta olmak üzere kitap okumak isteyen gençlerimizle okul yönetimi, rehber öğretmenler, kamu kurum kuruluşlarındaki çalışanları, kitapseverleri, gönüllüleri de projeye katarak elimizdeki imkânlar çerçevesinde 5 kişiden oluşacak şekilde kitap okuma halkaları kurup kitaplar veriyoruz ve bir ay sonra kitap okumaları bittikten sonra onlarla belirli bir yerde veya İpekyol Gençlik Merkezinde buluşarak kitapla ilgili kritik ve geri dönüşler yapıyoruz. Amacımız tüm insanların bu kapsamda daha fazla kitap okumasına vesile olmaktır. Böylece insanlarda hem alışkanlık ve hem de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.