Saraçoğlu önerdi: Yüzünüze soğan sürerseniz...

Saraçoğlu önerdi: Yüzünüze soğan sürerseniz...

Hepimizin yaşadığı bu problemin çözümü mutfakta gizliymiş..

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sık sık yaşadığımız sağlık sorunlarına değinerek, sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan söyleşide Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hastalıkların beslenme ile alakalı ilişkisine dikkat çekerek, sağlıklı beslenme ile alakalı önemli bilgiler verdi.


Dikkat dağınıklığı, çabuk sinirlenme arkasında yatan sebeplerden bahseden Saraçoğlu, en büyük sebebin ekmek olduğunu belirterek, dikkat dağınıklığına karşı taze sıkılmış havuç suyunun içilmesi gerektiğini söyledi.

Problemli ciltlerden bahseden Saraçoğlu, sivilce kurutmanın doğal yöntemlerini aktardı.
 

Sivilce için soğan 
 

Prof. Dr. Saraçoğlu, sivilce kurutmak için soğanın kesilerek üzerine sürülmesini gerektiğini, gözenekler için mısır tüketmek gerektiğini vurguladı.
 

Baş ağrısının nedeni tatlı tüketimi

Baş ağrısındaki en büyük etkinin ise yüksek miktarda tatlı tüketimi olduğunu kaydeden Saraçoğlu, migreni olanların biberiye çayı tüketmesi gerektiğini bildirdi. Saraçoğlu, Merkezi sinir sistemi hastalığı olan ve son zamanlarda toplumdaki bilinirliği artan MS hastalığının ortaya çıkışından bahsederek, Anadolu buğdayının kullanılması gerektiğini söyledi.
 

Ödem için kurutulmuş kiraz sapı
 

Vücudun ödem yapmasını engellemek için kurutulmuş kiraz sapını öneren Saraçoğlu, selülit için bol su içilmesine dikkati çekti.
 

Tansiyon ve kolesterol için ''limon, maydanoz ve sarımsak''
 

Sinüzit, romatizma, alerji, tansiyon, vertigo, şeker hastalığı, bel ve boyun fıtığı gibi konular üzerinde konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, tansiyon ve kolesterol için maydanoz limonla sarımsak tüketilmesi gerektiğini kaydeden Saraçoğlu, sağlıklı yaşam hakkında bilgiler aktaran Saraçoğlu, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.