Şarbonlu hayvan taşıdığı iddia edilen gemi Çeşme'ye demir attı; vatandaşlar panikte

Şarbonlu hayvan taşıdığı iddia edilen gemi Çeşme'ye demir attı; vatandaşlar panikte

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, vatandaşlara sosyal medyadan çağrı yaptı.

İstanbul açıklarında bir süre bekleyen ve şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen büyükbaş hayvanların tutulduğu iddia edilen Panama bandıralı Rahmeh adlı gemi bu sabah Çeşme’ye geldi.

İddiaya göre, 6 Eylül'de İstanbul'dan ayrılıp Akdeniz açılan hayvan taşımacılığında kullanılan Rahmeh adlı gemi, Doğu Akdeniz'de dört gün boyunca hiçbir limana yanaşmadan hareket ettikten sonra tekrar Ege'ye dümen kırdı. Sabah saatlerinde Çeşme açıklarında demirleyen geminin tek bir personeli almak için geldiği bildirildi.

Çeşme Çiftlikköy açıklarına demir atan geminin görüntüsünü arkasına alarak bir video çeken ve sosyal medyada paylaşarak vatandaşlara çağrıda bulunan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, şu açıklamalarda bulundu:

"İyi günler. Sizlere yeryüzündeki cennet, Çeşme'den sesleniyoruz. İstanbul açıklarında 20 gün bekletildikten sonra 6 Eylül günü Akdeniz'e demir alan Panama bandıralı Rahmeh gemisi arkamda gördüğünüz gibi Çeşme Çiftlikköy açıklarında demirlemiştir. 25 bin büyükbaş hayvan yüküyle şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen bu geminin bu yükü ve bu hayvanları, Çeşme'mizden ülkemize indirmesine hiçbir koşulda izin vermeyeceğiz. Tüm kamuoyunu bu konuda bizi desteklemeye, bu videoyu paylaşmaya davet ediyorum. Gerekirse binlerce Çeşmeli ile Çeşme Limanı'nı kilitleyecek, bu hayvanların indirilmesine engel olacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.