Sarıgöl ve Selendi'de İhtiyaç Duyulan Su Bulundu

Sarıgöl ve Selendi'de İhtiyaç Duyulan Su Bulundu

Manisa'nın Selendi ve Sarıgöl ilçelerinde ihtiyaç duyulan su için gerekli çalışmaları MASKİ tamamladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Sarıgöl ve Selendi’deki sondajların bağlantılarını yaparak mahallelere, ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli suyu sağladı.
Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sondaj çalışmalarına hız kazandıran MASKİ Genel Müdürlüğü, Sarıgöl’ün Selimiye mahallesi Dutlukuyu mevkiinde açtığı yeni sondajı devreye aldı. Saatte 20 ton verime sahip sondajla, mahalle yeterli içme suyuna kavuştu. Selendi Tavak mahallesinde bulunan sondajda gerçekleştirilen çalışmayla ise saatte 5 ton kapasitesindeki suyun verimi 15 tona yükseltildi. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından Sarıgöl Selimiye Dutlukuyu ve Selendi Tavak’ta açılan içme suyu sondajlarının, gerekli pompa ve ekipmanların montajı da Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleştirdi. 


Daha verimli su elde edildi
MASKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Gürhan Koçi, “Ekiplerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde Sarıgöl ve Selendi’de bulunan sondajlarımızın pompa montajlarını gerçekleştirdik. Selimiye Dutlukuyu mevkiindeki çalışmamızla bu sondajdan ilk suyu verdik. Tavak mahallemizdeki mevcut motopompun da su verimi düşüktü. Bu nedenle sondajımıza boru ilavesi yaparak verimini 3 katına yükselttik” şeklinde açıklama yaptı.
“İl genelinde sondaj çalışmalarımız devam edecek”


MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, 17 ilçede başlattıkları sondaj çalışmalarında sonuç almaya başladıklarını söyledi. Nohutçu, “Gerek havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi gerek tarımsal sulamalar nedeniyle su miktarında azalma olan mahallerin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırıyoruz. Yaz başında yaptığımız hamleler ile birlikte hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına yönelik açtığımız sondaj kuyularımızı devreye almaya başlamıştık. Bu sondajlara yenilerini eklemeye devam etmekteyiz. İl genelinde sondaj çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.