Sarıgöl'de Üzüm Tadında Festival

Sarıgöl'de Üzüm Tadında Festival

Sultani üzümün başkenti Sarıgöl’de bu yıl 11’inci kez Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali gerçekleştirildi.

Sultani üzümün başkenti Sarıgöl’de bu yıl 11’inci kez Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de eşi Şeyda Ergün ile birlikte katıldığı festivalde coşku zirveye ulaştı.

Geride kalan 2 yılda terör örgütlerinin hain girişimleri nedeniyle düzenlenemeyen Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali bu yıl 11'inci kez gerçekleştirildi. Festivalin son günündeki etkinliklere katılmak üzere ilçeye giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl girişinde coşkuyla karşılandı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, ardından festival kapsamında kurulan sergi alanını gezdi. Burada bulunan vatandaşlar ve esnaflarla selamlaşarak sohbet eden Başkan Ergün'e ilgi oldukça büyük oldu. Festivalin kapanış günü etkinliklerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve eşi Nevra Selçuk, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ'de görevli Daire Başkanları, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

Festival Çelengi Sunuldu

Festivalde daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk  festival çelengi sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde daha sonra Sarıgöl Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi sahnelendi. Ardından Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bu yıl Sultani Üzüm Festivalini 11'inci kez düzenlediklerini belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Festivalin bugüne kadar sürdürülmesinde emeği olan ve bu festivali benimseyen siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız bu görevi azimle sürdürüyoruz. Seçim arifesinde ışıklı ve modern yollar ve prestijli caddelerini sözünü vermiştik. Sözümüzü tuttuk. Sosyal yaşam alanları sunacağız demiştik. Bu anlamda ilçemize yeni mekanlar sunduk. Düğün salonları sözü vermiştik. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bunları da hayata geçirdik. Biz size modern pazar yeri ve otoparkın sözünü vermiştik. Dediler ki yapamazsınız. Söz verdiysek sözümüzün arkasındayız dedik. Eski Garaj yerine şu anda yüzde 80'i tamamlanmış Kapalı Otopark ve Pazaryeri projesini sizlerin hizmetine sunacağız. Biz dedik ki bu ilçe 17 ilçenin arasında göz bebeği olacak. Büyükşehir Belediyemiz ile beraber emin adımlarla sizler için yürümeye devam edeceğiz. Sizler için Büyükşehir Belediyemiz ile beraber hayaller kurduk. Hayallerimizi de tek tek projelere dönüştürdük ve bu yatırımları sizlere yakışan bir şekilde tek tek yerine getiriyoruz. Başkanımıza bu desteklerinden dolayı ilçem adına tekrar tekrar teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

Sarıgöl'de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum

         Sultani Üzümün başkenti Sarıgöl'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Ergün, "Bu güzel festival vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu kelimelerle tarif etmek ne mümkün! Mayıs ayında toplu açılış ve temel atma törenleri için sizlerleydik. Yine 4 Eylül Sarıgöl’ümüzün kurtuluş günü dolayısıyla güzel bir etkinlikte bir arada olduk. Bugün de bu güzel festival dolayısıyla bir aradayız. Bu güzel birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar sürmesini diliyorum" dedi.

"Bölücülere fırsat vermeyeceğiz"

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Sarıgöl Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen festivalin geride kalan 2 yılda terör belası ve FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimi dolayısıyla düzenlenemediğini belirten Başkan Ergün, "Öncelikle hain terör saldırılarında şehit düşen polisimizi, askerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bugün bir aradaysak, hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimize, bu vatan için canını, kanını veren başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman atalarımıza borçluyuz. Ruhları şad olsun. Bizler şehitler ölmez, vatan bölünmez diyen büyük Türk milleti olarak hainlere ve bölücülere hiçbir zaman fırsat vermedik, vermeyeceğiz de Allah’ın izniyle" diye konuştu.

“Sözünü verdiğimiz hizmetleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz”

Necati Selçuk ile birlikte Sarıgöl'de muazzam bir değişime ve gelişime imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Ergün, "Sizlere sözünü verdiğim hizmetleri birer birer yerine getiriyor olmanın huzuru ve mutluluğuyla bugün karşınızdayım. Yüzde 98 başarıya ulaşan MABEM, Gıda Bankası, etkinlik salonları, düğün salonları, yol ve meydan düzenlemeleri, prestij caddeleri, itfaiye müfrezeleri ile Sarıgöl, değişiyor. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzel bir Sarıgöl ortaya çıkarmış olmaktan dolayı mutluyuz. Gençlerimizin güzel vakit geçirecekleri, onları kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak, eğitim ve kurslarını alacakları Gençlik Merkezimiz bitme aşamasında. Kapalı Otopark ve Pazaryeri projemiz hızla yükseliyor. Bu projemiz biter bitmez güzel bir kent meydanı projesi de inşallah başlayacak. Sözün özü, Sarıgöl değişiyor. Çünkü Sarıgöl’de yaşayan sizler en iyisini ve en güzelini hak ediyorsunuz. Necati Başkanımla birlikte üzüm kesiminden, işinden, gücünden, emeğinden, alın terinden evlerine dönen ağabeylerimizin, kardeşlerimizin, bacılarımızın yaşadığı kenti güzelleştirmek bizlerin göreviydi. Bunları yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz" dedi.

“4 buçuk milyon liralık yatırım bitti, 48 milyon liralık yatırım yolda”

 Altyapısı olmayan yerleşim yerinin olamayacağını vurgulayan Başkan Ergün, "Bu bağlamda Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan MASKİ Genel Müdürlüğümüzün de ilçemizde yoğun bir çalışmasının olduğunu hepiniz biliyorsunuz. 101 Mahalle Projesi kapsamında Dindarlı, Güneydamları, Şeyhdavutlar, Baharlar ve Yukarı Koçaklar mahallelerimize 55 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı döşendi. Bunların üst yapıları tamamlandı. İlçemiz genelinde 15 kilometre içme suyu hattı döşenirken; 15 kilometre ana kanalizasyon hattıyla 9 kilometre yağmursuyu hattı döşeme çalışması yapıldı. 154 Mahalle Projesi kapsamında Yeşiltepe, Doğuşlar, Kahramanlar, Karacaali, Tırazlar, Kızılçukur, Ziyanlar, Günyaka, Afşar ve Bahçearası Bağlısı’nda hat yenileme çalışması yapılacak. 19 Eylül’de yani geçtiğimiz hafta içerisinde ihalesi yapıldı. İtiraz olmazsa çalışmalara önümüzdeki aydan itibaren bu mahallelerimizin alt yapısı kökünden itibaren yenileniyor. Bu mahallelerimize bunları müjdelemiş olayım. Girne Caddesi’nde yapılan dere ıslah ve korkuluk çalışmasıyla vatandaşın can ve mal güvenliği koruma altına alındı. Yapılan çalışma mahallenin çehresini de değiştirdi. Kızılçukur, Selimiye, Dindarlı ve Alemşahlı mahallerimizde taşkın sıkıntılarına son verecek menfez çalışmalarına imza atıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından bugüne kadar ilçeye yapılan toplam yatırım, KDV dahil 4 buçuk milyon lira, planlanan yatırım bedeli ise KDV dahil 48 milyon liradır. Büyükşehir BElediyesi olarak bugüne kadar bitme noktasına gelen ve diğer çalışmalarla birlikte toplam 57 milyon liranın üzerinde. Helali hoş olsun" diye konuştu.

“Terminal için çalışmalarımız sürüyor”

Sarıgöl'de terminal ihtiyacı olduğunun bilincinde olduklarının altını çizen Başkan Ergün, "Bununla ilgili ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Oto Terminal binasının kamulaştırma işlemlerini bitirdik. Toplam 6 parselden oluşan 19 bin 500 metrekarelik alanı, 1 milyon 600 bin lira gibi bedelle kamulaştırdık. İhale hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah 2018 yılı içerisinde oto terminal binasının da startını vereceğiz" dedi.

“Vatandaşlarımıza zaman kaybettirdiler”

Sarıgöl'ün en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin Köprülü Kavşak çalışması olduğunu belirten Başkan Ergün, "İl genelinde Turgutlu, Ahmetli, Salihli ve Alaşehir ilçelerimizde kavşak yapılması konusunda çalışıyorduk. Bunların arasında Saruhanlı da vardı. Ancak Saruhanlı'yı biraz beklemeye aldık. Sebebi ise mevcut otobanın açılmasıyla Saruhanlı kavşağının araç sayısı açısından biraz irdelenmesi lazım. Bunun açıklamasını da ilk defa yapıyorum. Bu 5 kavşakla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde izinler alındı. Turgutlu kavşağının ihalesi itirazlara rağmen KİK'ten haklı görülerek yer teslimi yapıldı. Alaşehir kavşağımızın da yer teslimi yapıldı. Ahmetli ve Salihli kavşaklarının da ihaleleri önümüzdeki günlerde. Bu ara bizim bütün yaptığımız çalışmalara, büyük projelere ve asfalt ihalelerine hep itirazlar geliyor. sonuçta bu çalışmaları sizlere ulaştırmamak için siyasi olarak yaptırılan bu itirazlar KİK'ten Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin haklılığıyla sonuçlanıyor. Bugün il genelinde bu çalışmalar başladı ve hizmetler devam ediyor. 3 ay çalışma yaptırmadılar. Manisa ve vatandaşlarımız zaman kaybetti. Biz onu yine yapacağız. Havalar müsait olduğu sürece bu sene bin kilometrenin üzerindeki asfaltı bitirmenin çabası içerisinde olacağız" dedi.  

“İşimizi yapmaya devam edeceğiz”

Sarıgöl'ün girişine yapılacak olan kavşak çalışmasının Başkan Ergün, "Kavşak ile ilgili gerekli izinleri alınır alınmaz, 2018 yılı içerisinde kavşağımızın startını vermeyi planlıyoruz. Bunun da müjdesini vereyim. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl’de yaptığı hizmetlerle ve ortaya koyduğu projelerle bayram yaşatıyor ve yaşatmaya devam edecek. Gözlerinizdeki parıltıyı görüp, yüzlerinizdeki teşekkür tebessümlerini hissetmek benim için gurur verici. Necati başkanımla birlikte en güzel çalışmaları yapmaya devam edeceğimizden ve Sarıgöl’ümüzü değiştirmeye devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bizim burada işimiz sadece hizmet etmek. Her platformda söylüyorum. Hizmetin siyaseti olmaz. Bize oy vermiş vermemiş herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. 2019'da hepimiz hakkında hayırlısı olsun. Hiç kimse dereyi görmeden paçayı sıyırmasın.Asfaltından parkesine, yollarından yeşil alanlarına ihtiyaç duyulan ne varsa Sarıgöl’ümüze kazandıracağız. Bizim işimiz hizmet etmek. Siyaset yapmak başkalarının işi. Yol arkadaşım, değerli başkanım Necati kardeşimle birlikte sizlere bu meydanlardan haykırmıştık. Ne demiştik; gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bu bizim ilkemiz. Bu duygularla sizleri bir kez daha en kalbi duygularımla selamlıyor, festivalimizin Sarıgöl’ümüze hayırlı olmasını diliyorum. Sağ olun, var olun" dedi.

Emektar Personel ve Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Festivalde daha sonra Sarıgöl Belediyesi'nden emekli olan personeller ile üzüm yarışmasında dereceye girenlere plaket verildi. Sarıgöl Belediyesi'nden 2014-2017 yılları arasında emekli olan 13 personele plaketleri Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk tarafından verildi. Ardından festival kapsamında düzenlenen Sultani üzüm yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri protokol üyelerince verildi. Yarışmada üçüncü sırayı elde eden Hüseyin Ceylan'a plaketini Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç takdim etti. Yarışmada İkinci sırayı Ahmet Uysal  ederken birinciliği Hüseyin Erdil aldı. Uysal ve Erdil plaketlerini Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'tan aldı. Yarışmada birinciliği elde eden Hüseyin Erdil, birincilik elde ettiği üzümü Başkan Ergün'e hediye etti.

Sarı Çizmeler İle Üzüm Şırası Çıkarıldı

Bu yıl 11'inci kez düzenlenen Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali'nin son gününde coşku zirveye ulaştı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ünlü sanatçılar Ufuk Yıldırım, Çelik ve Simge ile protokol üyeleri festivalde daha sonra üzüm şırası çıkardı. Giydiği sarı çizme ile üzümleri ezen Başkan Ergün, Sarıgöllü vatandaşların ilgi odağı oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.