Sarımsağı bununla karıştırırsanız basura bire bir!

Sarımsağı bununla karıştırırsanız basura bire bir!

Basura ne iyi gelir, evde basur nasıl tedavi edilir diye merak ediyorsanız işte cevapları…

Basur kişiyi günlük yaşantısında oldukça zorlayan ve rahatsız eden bir rahatsızlıktır. Basur hastalığının henüz ilerlemediğini düşünüyorsanız evde yapacağınız doğal yöntemlerle hastalığı tedavi edebilirsiniz.


Basur, kalın bağırsağın alt bölümünde ve anüs bölgesinde toplardamarın genişlemesiyle oluşan varistir. Basur kişiye oldukça rahatsızlık veren günlük yaşantısını büyük ölçüde aksatan bir rahatsızlıktır.

Basur hastalığını çok ilerlemeden evinizde doğal yollarla tedavi edebilirsiniz. Nasıl mı? Size vereceğimiz yöntemleri uygulamak yeterli olacaktır.

İşte basura iyi gelecek doğal yöntemler…

Evde basur tedavisinde yaygın olarak kullanılan en önemli yöntem basur banyosudur. İltihaba ağrıya ve  kaşıntı şikayetlerine oldukça iyi gelecektir.

Basur banyosu nasıl yapılır?

Küvete veya bir leğenin içerisine makat bölgesini kaplayacak şekilde su koyun.  Özellikle tuvalet ihtiyacını karşıladıktan sonra bu işlem oldukça işinize yarayacaktır.  Aynı zamanda leğenin veya küvetin içerisine koyacağınız bir takım bitkilerde rahatlamayı iki katına çıkartacaktır. Örneğin papatya bitkisini kullanabilirsiniz.

Bağırsakları Hızlandıran Karışım Tarifi
 

Soğuk havlu üzerine oturma 

Dolaba havlu koyun ve havlunun iyice soğumasını sağlayın. Basurlu bölgenin soğumuş olan havlunun üzerine gelecek şekilde oturun.  10 dk oturduktan sonra o bölgeyi ılık su ile durulayın. Ağrının ve acının hafiflediğini fark edeceksiniz.
 

Sarımsak yöntemi 

Evde basur tedavisini uygularken bazı bitkilerden ve sebzelerden yararlanabilirsiniz.  Sarımsağı ezerek Hindistan cevizi yağıyla karıştırın.

Yara oluşan bölgeye düzenli aralıklarla sürün. Olumlu sonuçlarına sizde çok şaşıracaksınız.

NOT: Herhangi bir yan etki görülmemesine karşı verdiğimiz tedavileri uygulamadan önce doktora başvurmalısınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.