Sarımsağı mutlaka böyle tüketin!

Sarımsağı mutlaka böyle tüketin!

Etrafımızda her zaman kötü bakteri ve virüslere maruz kalırız. Fakat "bağışıklık sistemi" adı verilen çok güçlü bir savunma mekanizmasına sahibiz.

Bazı hücreler vücudumuzun her tarafına yayılır ve bağışıklık sistemimiz, yayılışın devamını önlemek için bize uyarı sinyalleri gönderir. Bu nedenle bağışıklık sistemimize iyi bakmalıyız...

Zerdeçal ve zencefil çayı

Zerdeçalda aktif bileşenler olarak adlandırdığımız bazı bileşenler sağlık açısından çok faydalıdır. Anti virüs etkiye sahiptir ve bağışıklık kazandırır.  Zencefil, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan çok güçlü bir anti-bakteriyel özellik taşır. 

-3 bardak sıcak su
-1 cm zerdeçal kökü, soyulmuş, rendelenmiş veya 2 çay kaşığı toz zerdeçal
-1 parça zencefil 

Suyunuzu kaynatın ve içerisine zerdeçal, zencefil ekleyin. Tatlandırmak için bal ve limon ekleyebilirsiniz.

Limon suyu

Limon, C vitamini açısından son derece yüksektir. Bu da bağışıklık sistemi için sağlıklı bir şeydir. 

-1 bardak ılık su
-1/2 limon suyu 

Yarım limonu suyunuza sıkın ve tadını çıkarın. Kullanımdan önce hazırlayıp tüketmeniz daha faydalıdır. Fazla bekletmeyin. 

Sarımsak ve bal

Bal, vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve enzimlerle yüklüdür. Aynı zamanda antioksidan görevindedir. Sarımsak da beyaz kan hücrelerinin bazı virüslere karşı savaşma kabiliyetini arttıran bileşikler içerir. Yalnız sarımsağı ezmek, doğramaktan daha etkilidir.

Malzemeler 

- 1 bardak bal
- 8-10 diş sarımsak

Cam kavanoza koyduktan sonra oda sıcaklığında 3-5 gün bekletin ve buzdolabına yerleştirin. Buzdolabında bekledikten sonra tüketmeniz için hazır hale gelecektir. 

Zencefil, limon ve kırmızıbiber

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, zencefil anti-bakteriyel bir ürün olarak çok etkilidir. Limon da C vitamini için önemlidir. Kırmızıbiber ise içerisinde C vitamini bulundururken kötü bakterilere karşı savaşır. Kırmızıbiber oldukça baharatlıdır ve bağışıklık sistemini harekete geçirerek vücut ısınızı yükseltir.

Malzemeler 

-Bir parça zencefil
-1/2 limon suyu 
-1/4 çay kaşığı acı biber

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra içebilirsiniz. Ek olarak içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve küçük bir parça ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. 

Andrographis

Andrographis, Hint ve Çin doğal tıbbında yüzyıllar boyunca soğuk algınlığına çare olarak kullanılan bir bitkidir. Kapsül şeklinde kullanılır. Önleyici olması için düşük veya orta dozlarda kullanılabilir.

Mantar özü

Mantar özü birçok sağlık problemine iyi gelmektedir. Mantarlar kan damarlarının duvarlarına yapışmasını önlediğinden çok eşsiz bir gıdadır. 

Her mantar türü bağışıklık sistemini farklı şekilde destekleyebilir ve bazı mantarların harmanlanması maksimum fayda sağlayacaktır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.