Sarımsağı zeytinyağıyla ezip bacaklarınıza sürerseniz...

Sarımsağı zeytinyağıyla ezip bacaklarınıza sürerseniz...

Pek çok kişinin yaşadığı bu problemin çözümü mutfağınızda...

Varislere neden olabilecek yaş, kilo, uzun süre ayakta durmak veya oturmak, hamilelik gibi birçok sebep vardır. Maalesef kadınlar da varisli damarların oluşma riski daha fazladır. Eğer varisleriniz için ameliyat olmak istemiyorsanız, varis görüntüsünden kurtulmanın evde uygulayabileceğiniz pratik çareleri vardır. İşte varislerden kurtulmanın doğal yolları.


Varis bacaklarınızın yüzeyinde çıkan kırmızı ve mavi renkteki damarlı görünüme denir. Bu görüntü bacaklarınızdaki damarların kan akışında sorun çıktığı zaman yaşanır. 

Varis görüntüsünü engellemek için kan dolaşımınızı arttırmanız gerekir. Uzun süre oturur veya ayakta pozisyonda kalmak bacaklarınızdaki kan dolaşımını negatif etkiler. Her yarım saatte bir hareket etmek damarlarınızdaki kan dolaşımını harekete geçirerek varis görünümünü engelleyecektir.

Sizin için kan dolaşımınızı arttıracak ve varislerden kurtulmanızı sağlayacak doğal yöntemleri bir araya getirdik.
 

Domates 

Domatesin içinde kan dolaşımını arttırıcı salisilik asit ve likopen bulunur. Cilde direk uygulanması varisli damar görüntüsünün azalmasını sağlar. 

İki adet domatesi tohumlarını ayıklamadan küçük parçalar halinde doğrayın. Püre kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin ve 2 ay boyunca günde 3-4 kere varislerinizin üzerine uygulayın.
 

Zeytinyağı

Kan akışına iyi gelen zeytinyağı ile varislerden kurtulmak hayal değil.

Tek yapmanız gereken bir miktar zeytinyağını ısıtıp pamuk yardımı ile birkaç dakika varisli bölgeye masaj yapmak. Tatmin edici sonuçlar görmek için 2 ay boyunca günde 2 kere tekrarlayın.
 

Sarımsak

Sarımsak kan dolaşımını arttırıcı özelliği ile varis tedavisinde gözle görülür sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

10 diş sarımsağı macun haline getirine kadar ezin. 3 limonun suyunu çıkartın. Malzemeleri temiz bir kavanoza koyup 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün pamuk yardımı ile varisli bölgeye uygulayın. Bu karışımı 1 ay boyunca günde iki kere kullanmanız gerekmektedir.
 

Kırmızıbiber

Zengin bir C vitamini kaynağı olan kırmızıbiber kan pıhtılarının oluşumunu engelleyerek varisli damarları tedavi edebilir. 

Bir çay kaşığı kırmızıbiber tozunu sıcak suya koyun ve karıştırın. Varis görüntüsünden kurtulmak için bu içeceği 2 ay boyunca günde 3 kere için.
 

Elma sirkesi

Elma sirkesi damarlardaki kan akışını iyileştirir ve kan pıhtısı oluşumunu önler.

Bir kaseye 1 yemek kaşığı havuç suyu, 1 yemek kaşığı aloe vera jeli ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyup iyice karıştırın. 1 ay boyunca günde en az 3 kere varisli bölgelere uygulayın.
 

Lahana

3 lahana yaprağını küçük parçalara doğrayın ve blenderdan geçirin. Süzgeç yardımı ile suyunu çıkarın. Varisli bölgelere günde en az 3 kere uygulayın.


Atkestanesi 

Atkestanesi tohumları, şişmeyi ve iltihabı önceliyi özelliklerinden dolayı uzun yıllardır varis damarlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Atkestanesi tohumu jeli satın alın ve bu jel ile varisli bölgelere günde 3 defa masaj yapın. Düzenli kullanımda bacak ağrılarınızı ve varis damarlarınızı azalttığını göreceksiniz.
 

Egzersiz

Düzenli egzersiz yapmak sağlıklı kan dolaşımı için çok önemlidir. Bacaklarınızı çalıştıracak egzersizler varis görünümünü azaltır ve yenilerinin oluşmasını engeller.
 

Öz yağlar

Pek çok öz yağ, kan akışını iyileştirir ve hormonal dengesizlikleri azaltır. Varis görünümünü azaltmak ve engellemek için en iyi yağlardan bir kaçı limon yağı, gül yağı, selvi yağı ve vitamin E yağıdır.

Varis problemi olan bölgeye bu yağlardan biriyle masaj yapmak bacak ağrılarını azaltır ve varis görünümünü engeller.
 

Sağlıklı beslenme

Yağlı, şekerli, kafeinli ve işlenmiş yiyecekler kan dolaşımı ve kan basıncına zarar verir. Bu yüzden sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Sağlıklı beslenmek bacaklarınızdaki damarların kan dolaşımını iyileştirerek varis oluşumunu önler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.