Satranç heyecanı Bornova’da başlıyor

Satranç heyecanı Bornova’da başlıyor

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası 19-20 Şubat tarihlerinde satranç tutkunlarını bir araya getirecek. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Satranç sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen "Bornova Belediyesi Satranç Turnuvası”, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği işbirliğiyle Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Turnuvaya, TSF Lisansına sahip 2021 - 2022 yılı vizesi yapılmış, 2015 – 2008 yılları ve arasında doğan sporcular katılabilecek. 64 sporcu ile sınırlı olan turnuvada eşleştirmeler 6 tur üzerinden İsviçre Sistemine göre yapılacak.

1534-1024.jpg

Dereceye girenlere altın

10 yaş ve altı ile 14 yaş ve altı olmak üzere 2 kategoride gerçekleşecek olan turnuvada dereceye girenlere madalya ve kupa verilirken her iki kategorinin de birincilerine yarım altın, ikincilere çeyrek altın, ye üçüncülere ise gram altın hediye edilecek. 2 gün sürecek olan turnuvaya katılmak isteyen sporcular WWW.İZMİR.TSF.ORG.TR adresinden kayıt yaptırabilecek.

1680-944-max.jpg

Bornova’nın bir spor kenti olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, satrancın özellikle çocukların zeka gelişimi açısından önemli bir spor olduğuna dikkat çekti. Başkan İduğ, “Sporun hemen her dalında çalışmalar ve yatırımlar yapıyor, kurslar açıyoruz. İlçemizde açtığımız ücretsiz satranç kurslarıyla da bu zeka sporunu yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bu turnuvanın da amacımıza büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

961-956-max.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.