Savcı İzmir'den Gülen'in Kabusu Oldu

Savcı İzmir'den Gülen'in Kabusu Oldu

Fethullah Gülen'in yaptırmaya çalıştığı darbe girişimini İzmir'de fark eden savcı Okan Bato darbe girişimi olmasaydı darbecileri gözaltına aldı.

 

Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun başında olan İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato, ordu içerisindeki FETÖ yapılanmasını darbe girişiminden önce fark ederek harekete geçti. Genelkurmay Başkanlığına 75 müzekkere yazan Başsavcı vekili Bato'nun müzekkerelerinin görmezden gelindiği belirlendi. Genelkurmay Adli Müşaviri Darbeci Albay Muharrem Köse'nin Bato'nun müzekkerelerini diğer darbeci subaylara yanıt vermemeleri yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.

Köse'nin yerine atananlar da...

Muharrem Köse'nin yerine bir süre Adli Müşavirlik görevine atanan Albay Oğuz Akkuş ve Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı'nın da cevap vermediği öğrenilirken, Bato önüne çıkarılan tüm engellere rağmen ilk operasyonu İzmir'de darbecilere karşı gerçekleştirdi. 2'si amiral 4'ü binbaşı olmak üzere 6 asker hakkında gözaltı veren Bato, bu isimleri gözaltına aldırdı.

Darbe girişimi olmasaydı gözaltına alınacaklardı

Bato'nun darbe girişimi olmasaydı Albay Köse ve Albay Akkuş ile daha sonradan darbe girişimine katılacak askerleri gözaltına aldıracaktı. Bato'nun bu hamlesini öğrenen Fethullah Gülen'in terör örgütüne mensup askerler darbe girişimini daha önceye aldılar. Darbecilerin başarılı olmaları durumunda ilk iş olarak Bato'yu öldürecekleri ortaya çıktı.

Bato'nun giriştiği ve darbe girişimi yüzünden ertelenen ikinci dalga operasyonu dün gerçekleştirildi. Bato'nun talimatıyla harekete geçen polis ekipleri İzmir, İstanbul, Ankara, Konya, Eskişehir başta olmak üzere 22 şehirde operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda bir tümgeneral, 2 tuğgeneral, bir emekli Albay ve 20 şüpheli gözaltına alındı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.