Savcılık ve mahkeme ifadeleri ortaya çıktı

Savcılık ve mahkeme ifadeleri ortaya çıktı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in savcılık ve mahkemedeki ifadeleri ortaya çıktı. İki oyuncu da "Cumhurbaşkanıma hakaret kastım yoktu” diyerek suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında bir televizyon programındaki söylemleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında adliyeye getirilen Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

“Temennilerimi dile getirdim” 

Akpınar ve Gezen'in savcılık ifadeleri de ortaya çıktı. Akpınar ifadesinde, “Ben yaptığım konuşmada bana ait olan bir sözü söylemedim. Bu sözler tamamen demokrasinin tarifi, akademisyenler tarafından dile getirilmiş çeşitli demokrasi tanımıdır. Birbiriyle aynı düşünmeyenlerin şiddet unsuru kullanmaksızın birlikte yaşayabildikleri rejimin adı demokrasidir. Bu açıklamaya ulaşmakta benim samimi temennimdir. Temennilerimi dile getirmek için bu şekilde bir açıklama yapmıştım. Aslında çağdaş demokrasinin tanımını yapmış oldum. Allah korusun bu rejimin dışına çıkılırsa güzel ülkemize yazık olur” dedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.