Sayfiye yerlerinde emlak fiyatları şaşırtıyor!

Sayfiye yerlerinde emlak fiyatları şaşırtıyor!

Pandemi ve deprem gibi sebeplerden dolayı müstakil konut tercih etmek isteyenler, Çeşme, Urla ve Seferihisar bölgelerinde emlak fiyatlarının artmasına sebep oldu.

Remax Best Karşıyaka Gayrimenkul Danışmanı Murat Aytek, özellikle deniz kenarı, bahçeli ve az katlı konutların ilgi gördüğünü belirterek, bölgenin kent merkezine yakın olması nedeniyle de tercih edildiğini söyledi.

murat-aytek.jpeg

Arsa ve konut fiyatlarının sayfiye yerlerinde son bir yıl içinde neredeyse 2 katına yükseldiğini ve talebe uygun arsa bulmakta zorlandıklarını dile getiren Aytek, “Ben özellikle Urla, Çeşmealtı, Denizli ve Güvenlik mahalleleri bölgesinde uzmanlaştım.

Pandemi nedeniyle evde sıkılan insanlar daha müstakil ve bahçe içinde bir yaşama kavuşmak istedi. Pandeminin bu kadar uzun sürebileceğini ise kimse öngöremedi. Geçtiğimiz yılın sonunda yaşanan deprem nedeniyle artık bu talep iyiden iyiye artış gösterdi. Öte yandan İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlerden de talep giderek arttı. İzmir - İstanbul otoyolu ve evden çalışma sistemi gibi unsurlar eklenince bu talep daha çok hissedilir oldu” diye konuştu.

GAYRİMENKUL KARLI BİR YATIRIMDIR

Deprem nedeniyle insanların artık daha bilinçli hareket ettiklerini ve bina hasar raporunu görmeden satın alma yapmadıklarını kaydeden Murat Aytek, “İnsanlar yeni binalarda oturmak istiyor. 0 - 10 yaş aralığında binaları daha çok tercih ediyor. Büyükşehirde apartmanda aynı parayı vermektense müstakil hayat daha cazip geliyor. Arsa bulmakta sıkıntı yaşıyoruz; talep çok, aranan özellikte arsa yok. Yatırım yapmak isteyenler ve ev arayanlar var. İstanbullular daha rahat harcama yapıyor; bu nedenle de fiyatlarda yükselme söz konusu. 2 - 3 yıl öncesi de bankada parayı değerlendirmek daha cazipti; fakat kredi faizlerinin düşürülmesi nedeniyle ev fiyatları yükseldi. Böylece insanların bankalardaki paraları yetersiz kaldı ve konut almak isteyenler kredi çekmek durumunda kaldı. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de gayrimenkule yatırım yapmak uzun vadede, hem güvenli, hem de karlı bir yatırım olacak” ifadesini kullandı.

İnsanlara ev satın alırken bu işte uzman olan ve profesyonel gayrimenkul danışmanlarıyla çalışmalarını önerdiğini de vurgulayan Aytek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Böylece gelecekte yaşanabilecek pek çok sorunu da baştan çözmüş olursunuz. Biz sadece ev satmıyoruz. Evin alım satımı ve bölge hakkında da bilgiler vererek yardımcı oluyoruz. Danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Sloganım Gayrimenkulde Tek Murat Aytek. Her işi uzmanına bırakmak lazım. Bizim işimizde güven çok önemlidir. Müşteri memnuniyeti ilkesiyle çalışıyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.