Saygılı’nın avukatı Öktem’den Sertel açıklaması!

Saygılı’nın avukatı Öktem’den Sertel açıklaması!

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı’nın Avukatı Faruk Öktem, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel hakkında basın yoluyla kişilik haklarına saldırı nedeniyle dava açtıklarını belirtti. 

Avukatı Faruk Öktem, CHP İzmir Milletvekili Atila Sert hakkında açtıkları ve devam eden davayla ilgili açıklama yaptı. 

Öktem, “Müvekkil M. Bilal Saygılı tarafından İzmir CHP milletvekili Atila Sertel aleyhine basın yoluyla kişilik haklarına saldırıdan kaynaklanan manevi tazminat davası açılmıştır. Davanın bugünkü duruşması sonrasında davalı vekil, müvekkilime yönelik asılsız, kişilik haklarına saldırı içeren iftira ve hakaretlerine basın açıklamasıyla devam etmiştir. Derdest manevi tazminat davası, davalı vekilin yasama dokunulmazlığı kapsamında değildir. Yasama dokunulmazlığı milletvekilinin yasama faaliyetleriyle ilgili söz ve düşünce açıklamaları hakkında sorumsuzluk içerir. Adliye koridorları meclis kürsüsü değildir. Yasama dokunulmazlığı da hiçbir vekile siyasetle ilgisi olmayan saygın bir iş insanına hakaret ve iftira atma hakkı vermez”

CAMİ İNŞAAT ETTİRMİŞ OLMASI

Avukat Öktem, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın vekil gerçekleştirdiği eylemlerin hukuki mahiyetini idrak edememektedir. Müvekkilim M. Bilal Saygılı ailesi, çocukları olan toplumda tanınan sevilen, birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapan hayırsever bir iş insanıdır. Kendisi hakkında açılmış herhangi bir ceza davası bulunmamaktadır. Müvekkilimin lekelenmeme hakkı yasalarla korunan anayasal bir hakkıdır. Sırf müvekkilin İzmir'e yakışır nitelikte ve kendi çocukluk hayali olan cami inşaat ettirmiş olması sebebiyle sürekli davalı vekilin iftira ve hakaretlerine maruz kalmaktadır. Bu tutum tüm İzmirli hemşehrilerimizi siyasi görüşü ne olursa olsun rahatsız edecek niteliktedir. Sayın vekil davaya yazılı bir cevabı 1 yılı aşkın süredir verememiştir. Bugün ise Asliye hukuk mahkemesinde devam eden yargılama ile ilgili beraat edeceği hususunda basın açıklaması yapmıştır. Bu durumda davalı vekilin yaptığı eylemler ve sonuçları hakkında ve yargılama konusundan bihaber olduğunu göstermektedir. Müvekkilin uğramış olduğu hakaret ve iftiralarla ilgili olarak açmış olduğu manevi tazminat davasını sonuna kadar sürdürecek ve hakkında hükmedilecek olan tazminatı da hayır kurumlarına bağışlayacaktır. Davalının milletvekili olmasına rağmen suçsuzluk karinesini hiçe sayan hakaret ve iftiralarına müvekkil hiçbir zaman karşılık vermemiş, konuyu yargıya taşıyarak hakkını aramaktadır. Kamuoyuna saygılarımla arz olunur”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.