Sayıştay’dan Efeler Belediyesi’ne yolsuzluk raporu

Sayıştay’dan Efeler Belediyesi’ne yolsuzluk raporu

Sayıştay Başkanlığı 2022 yılı mali denetim sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre Efeler Belediyesi’nde adeta Efeler halkına şok geçirtecek bulgular tespit edildi.

Sayıştay Başkanlığı tarafından tespit edilen bulgulara göre Efeler Belediyesi ihale yapmaktan kaçmak amacıyla satın almaları parçalara bölerek, doğrudan temin yani ihalesiz almak suretiyle kanunun arkasından dolanmaya kalktı.

Sayıştay raporuna göre Fatih Atay Başkanlığındaki Efeler Belediyesi, ihale yapmayarak tabiri caizse istediği kişiden mal hizmet almak için işleri parçalara böldü ve ihale mevzuatının arkasından dolandı.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Efelerli vatandaşlar, “bu şekilde kimlere ne çıkar sağlandı, bunlar yenilir yutulur yolsuzluk iddiaları değil, sorumlular tek tek ortaya çıkarılmalı” ifadelerinde bulundu.

efeler-belediyesinde-skandallar-bitmiyor-282472-0de5c3f590485b6a4de22989d799abe6-1652345482-2.webp

Sayıştay Başkanlığının bulguları bunula da sınırlı değil. Sayıştay ayrıca yasa gereği bütçenin %10 unu geçmemesi gereken doğrudan temin yani ihalesiz alımların, gerekli izinler alınmadan, adeta kimseye hissettirmeden %10’un çok üzerine çıkarıldığına da raporunda yer verdi.

Sayıştay’ın dikkate değer bir başka bulgusunda ise kiraya verdikleri taşınmazların ruhsatsız çalışmasına müsaade ettikleri ortaya çıkarıldı.

Efeler esnafı ruhsat harçlarını bir gün bile geciktirse işletmelerinin kapanmasıyla ve cezalarla karşı karşıya bırakılırken, Efeler Belediyesi’nden taşınmaz kiralayıp ruhsatsız çalıştırılmasına belediye tarafından göz yumulanların kimler olduğu da merak konusu oldu.

Bu bulgularla ilgili Sayıştay Başkanlığı’nca Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu, özellikle ihale yapılması gerekirken satın almaların parçalara bölünmesiyle ilgili açılmış onlarca dava olduğu bilinirken, önümüzdeki günlerde de Efeler Belediyesi yetkilileri hakkında adli sürecin başlayacağı iddia ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.