Sayıştay'dan Elektrik Fabrikası için dikkat çeken uyarı

Sayıştay'dan Elektrik Fabrikası için dikkat çeken uyarı

Sayıştay, Sümer Holding’in mülkiyetinde bulunan ve müze yapılması gerekenElektrik Fabrikası’nın metruk bir halde olduğunu ve bu binaya güvenlik hizmeti için 1.2 milyon lira harcama yapıldığını saptadı.

Tarihi Elektrik Fabrikası gündemdekini yerini koruyor. Tarihi fabrikanın satışı için 2019 yılında yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza A.Ş. 35 milyon lira bedelle kazanmış ancak ihale Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından iptal edilmişti.

Aradan geçen sürede sorunun çözümü için herhangi bir adım atılmazken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili tepkisini bir çok dile getirmişti. Tarihi fabrika bu kez Sayıştay raporuyla gündeme oturdu.

elektrik-fabrikasi-muze-olacakti-son-karari-erdogan-verecek-h65364-12da8.webp

Sayıştay tarafından TBMM'ye sunulan raporda 1928 yılında faaliyete geçen ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayisinin gelişmesini sergilemesi açısından önemli olan İzmir Elektrik Fabrikasının metruk halde olduğu belirtildi. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre raporda, “Fabrika için 2018 yılından 2021 yılı sonuna kadar 1 milyon 295 bin 835 lira koruma ve güvenlik hizmeti alımı, aynı dönemler için 15 bin 703 lira emlak vergisi ödemesi olmak üzere toplam 1 milyon 311 lira harcama yapılmıştır” denildi.

Sayıştay, fabrikanın gelecek kuşaklara aktarılması gereken önemli bir kültürel değer olduğuna da işaret ederek, “Bilimin, eğitim – öğretimin hizmetine sunulması ve aynı zamanda kent turizmine ekonomik katkı sağlaması amacıyla ilgili kurumlara tahsis edilmesi kaydıyla Maliye Hazinesine devrinin değerlendirilmesi önerilir” uyarısında bulundu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.