Saylan: Çiftçi Daha Bilinçli Tercihler Yapıyor

Saylan: Çiftçi Daha Bilinçli Tercihler Yapıyor

Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan: “Çiftçi Daha Bilinçli Tercihler Yapıyor” Dedi.

Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üretmenin yanı sıra, çiftçinin yüzünü güldürmek, dünya pazarında aranan bir marka olabilmek ve Türkiye’ye katma değer yaratabilmek için 14 yıl önce kurulan Erkunt Traktör, 12 Kasım Pazar gününe kadar sürecek Adana Fuarı’na tüm çiftçileri davet ediyor.

Sürdürülebilir tarımsal üretime büyük önem verdiklerini ve bu konunun önemini her fırsatta, her platformda anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan, çevre ve doğanın korunmasına yönelik projeler üzerinde titizlikle çalıştıklarını belirtti. Bu doğrultuda tamamlanan projelerden birisi olan Common Rail Diesel teknolojisine sahip motorlarla üretilen modellerinin, tüketicide güven ve memnuniyet duygusu yarattığına dikkat çeken Saylan, Adana’da sergiledikleri CRD teknolojili ürünlerinin yeşil bir gelecek için önemine dikkat çekti. Traktörün artık özelliklerine ve sağladığı avantajlara bakılarak, bilinçli çiftçiler tarafından dikkatle seçilerek alınan bir makine olduğunun altını çizen Saylan, ''Bu şartlar altında Türkiye’de traktör üretimi giderek gelişmekte. Gerek traktörlerin sağladıkları teknik özellikler, gerek konfor, gerekse giderek artan güç ihtiyacı, traktör üretimini bundan 25-30 yıl öncesine göre çok farklı bir çizgiye taşıdı. Ayrıca son yıllarda sayıları artan sektör dergileri, eğitimler ve Tarım Bakanlığı’nın çiftçi faaliyetlerine verdiği önemini giderek artırması, çiftçilerin daha bilinçli tercih yapmalarına, aradıkları traktörün özelliklerini daha rahat dillendirmelerine yardım etti. Bu doğrultuda üretilen traktörler çeşitlendi, teknik olarak daha ileride ve dünya markaları ile rekabet edecek konuma geldi. Bu, traktör sanayinin gelişmesi için olduğu kadar, ülkemizdeki tarımsal mekanizasyon anlayışının gelişmesi için de büyük bir adım'' diye konuştu. 

ÇİFTÇİNİN BAKIŞ AÇISINI TAKİP EDİYORUZ

Erkunt Traktör olarak en önem verdikleri ve üstüne en yoğun çalıştıkları konunun çiftçinin değişen ve gelişen bakış açısını takip ederek, çevreye karşı hassas, kullanıcılarını koruyan, ekonomik gelişmelerine destek sağlayan ürünler tasarlamak olduğunu vurgulayan Saylan ''Bu doğrultuda 2014 yılında çiftçilerimizin beğenisine sunduğumuz CRD teknolojisine sahip modellerimiz, ilk günkü gibi büyük ilgi görüyor. Yakıt püskürtme mantığıyla çalışan Common Rail Dizel motorlar, çevre dostu olmalarının yanı sıra çiftçiye, işletme giderlerini düşürme şansı tanıyor. Türkiye’de CRD teknolojisini ilk uygulayan marka olarak yaklaşık 3 yıl önce Kıymet, Kudret ve Haşmet Lüks modellerinde kullanılan bu yüksek performanslı ve çevre dostu motor sistemi ile çiftçilerimize ‘temiz bir dünya, temiz bir gelecek’ bırakma gayretimizi ortaya koyduk'' dedi.

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Yerli bir markanın üreticisi olarak en kalitelisini üretmek ve müşteriyi memnun ederek dünya pazarında aranan bir marka olabilmek için durmadan çalıştıklarını ifade eden Saylan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Ülkemiz için katma değer yaratıyoruz. İşte bu nedenle; mesele en fazla sayıda model üretmek değil, mesele çiftçiye yardım edecek, çevreyi koruyacak traktörü üretebilmek ve tarımı bir memleket meselesi olarak görebilmek diyoruz. Meselenin Türkiye’den de bu felsefe ve kalitede traktörler çıkabildiğini dünyaya göstererek, dünya çiftçisinin güvenini ve beğenisini kazanmış güvenilen bu markayı sürdürebilmek olduğuna inanıyor, bu inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.