Şebnem Dal Üzülmez'den 'Aile İçinde Çocuk İle İletişim' semineri

Şebnem Dal Üzülmez'den 'Aile İçinde Çocuk İle İletişim' semineri

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, aile içinde doğru iletişimin sağlanmasının önemini vurgulamak amacıyla, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’in desteği ile 'Aile İçinde Çocuk İletişim' semineri

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, aile içinde doğru iletişimin sağlanmasının önemini vurgulamak amacıyla, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’in desteği ile 22 Kasım 2016 Salı Günü “Aile İçinde Çocuk İle İletişim” konulu bir seminer düzenledi.
Sayın Üzülmez, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı binasında gerçekleştirilen seminere, aile içerisinde etkin iletişimin sağlanabilmesi için anne-babanın çocukların yaş gruplarına göre davranış şekillerinden, doğru ve yanlış tutumlarından bahsederek başladı. Aile içinde çocuklara eşit davranmanın yeterli olmadığını, önemli olanın çocukların kişilik yapılarına göre adil davranmak olduğunu söyledi. Çocuklarda özgüven, özsaygı ve öz yeterlilik kavramlarının gelişmesinin önemine dikkat çekerken, kadınların interaktif katılımları ile 0-18 yaş arasındaki dönemde çocuklara kişilik kazandırılmasından, ergenlik dönemindeki çocukların izlediği tutumlardan ve onlara bu özel dönemde nasıl yaklaşımda bulunulmasından bahsetti. Ayrıca Sayın Üzülmez; ebeveynlerin çocuklar arasında cinsiyet ayrımı yapmaması ve ortaya çıkan kardeşler arası tartışmalarda müdahil olmaması gerektiğini vurguladı. Çocuklara tutarlı davranılmasını, sözlü iletişim için gözle iletişim kurmanın gerekliliğini hatırlattı. Tüm Denizlili kadınlara açık olan seminerde, kadınlar merak ettikleri konularda ve yaşadıkları örnek olaylarla ilgili sorular sordular. Soru cevap bölümünün ardından davetliler bu tür seminerlerin kendileri için çok faydalı olduğunu ilettiler. Başka konularda da seminerlerin düzenlenmesi için vakıftan talepte bulundular.


Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana eğitim ve kültür alanında çeşitli projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.