Seçilirken Özlale! Seçimden önce Özlale! Seçimden sonra Özlale!

Seçilirken Özlale! Seçimden önce Özlale! Seçimden sonra Özlale!

Ali Eyce yazdı; Seçilirken Özlale! Seçimden önce Özlale! Seçimden sonra Özlale!

İyi Parti’nin halleri İzmir’de karışıktı Ankara’da da karışık hale döndü.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Genel Kurul'a gitmesi, aday olmaması, başkalarının genel başkanlık için adaylıklarını açıklaması, İyi Parti’de iyi şeylerin olduğu değil, umut edildiği zamanların yaşanmasına neden oluyor.

İyi Parti açısından yerel seçimlerden çıkan sonucun bu kadar sert olmasa da bir takım değişiklikleri beraberinde getireceği zaten öngörülüyordu.

Bugün yaşananlar, seçim ittifak içinde olmama kararı alan Meral Akşener’in umut etmediği ama tahmin ettiği şeylerdi.

Meral Akşener’in genel başkanlığı bırakıp aday olmayacağını açıkladığı anlarda, İyi Parti’den birden fazla insanın 27 Mayıs’ta yapılacak Genel Kurul'da Genel Başkanlığı adaylığını açıkladığı anlarda, İyi Parti İzmir Milletvekili, İyi Parti’nin bu seçimlerde ‘İzmir’in Ümit’i Var’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin partisinden istifa etmesi ilginç geldi.

Bundan 9 ay önce yapılan genel seçimlerde ittifak içinde İyi Parti’nin kontenjanında seçilebilecek yere ismi yazılan Ümit Özlale, İzmir Milletvekili olduğunda sanırım İyi Parti’nin geleceğini çok parlak görmüştü.

Bundan 3 ay önce yerel seçimler yapılmadan önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak gösterilen Ümit Özlale, aday olduğunda sanırım İyi Parti’nin geleceğini çok parlak görmüştü.

Bundan 1 ay önce yerel seçimlerin hemen öncesi İyi Parti İzmir İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle çatışma haline girip, bütün hepsinin genel merkez tarafından görevden alınmasına bir parça da katkısı olduğunda Ümit Özlale, sanırım İyi Parti’nin geleceğini çok parlak görmüştü.

Seçim sahasında İzmirli seçmenle afişlerle buluşmaya çalışan Ümit Özlale, ‘İzmir’in Ümit’i Var’ derken sanırım İyi Parti’nin geleceğini çok parlak görmüştü.

Sanırım doğru görememiş!

Doğruyu görememeye devam eden Ümit Özlale, istifa ederken de sanırım İyi Parti’nin geleceğini çok parlak göremedi!

Denizcilerin sevdiğim bir cümlesi vardır.

Gemi su alınca gemiyi en son kaptan terk eder!

Kaptan olduğunu söyleyenler değil!

umit-ozlale-1.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.