CHP seçim bürosuna saldırı düzenlendi

CHP seçim bürosuna saldırı düzenlendi

CHP Buca İlçe Örgütü tarafından Çamlıkule Mahallesi'nde açılan seçim bürosuna akşam saatlerinde saldırı düzenlendi.

Buca Çamlıkule Mahallesi'ndeli CHP seçim bürosunun önüne önüne gelen bir grup ile seçim bürosundaki partililer arasında sözlü tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü.

Kavga sırasında seçim bürosuna saldıran gruptakiler sandalyeleri fırlattı. İddiaya göre bu sırada kimliği henüz tespit edilemeyen iki kişi silahla ateş açtı. Görgü tanıklarının bazıları havaya ateş edildiğini ifade ederken bazıları da seçim bürosuna doğru ateş eğildiğini ileri sürdü.

Yaşanan kavganın ardından şüpheliler olay yerinden ayrılırken seçim bürosunda maddi hasar meydana geldi.

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş karakolda olduğunu konuyla ilgili şikayette bulunduklarını dile getirdi.

detail-photo-fancybox-0

ARSLAN, YÜCEL VE KILIÇ OLAY YERİNDE

Buca'da yaşanan saldırının ardından CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve İzmir İl eski Başkanı ve İzmir Milletvekili adayı Deniz Yücel olay yerine giderek emniyet güçlerinden bilgi alırken, partililere 'geçmiş olsun' temennisinde bulundular.

detail-photo-fancybox-2

detail-photo-fancybox-3

ERHAN KILIÇ: NE OLURSA OLSUN BİZLER SAĞDUYULU OLACAĞIZ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da sosyal medyadan sağduyu çağrısı yaptı.

Başkan Kılıç, "Nefret ve ayrıştırıcı dil çok ama çok tehlikeli! Akşam saatlerinde Çamlıkule'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun afişinin bulunduğu kahveye yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. Ne olursa olsun bizler sağduyulu olacağız. Kötülüğü, sevgiyle yeneceğiz; kutuplaşma zincirlerini, birleşe birleşe kıracağız..." dedi.

SAVCI SAYAN'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Milletvekili adayı Savcı Sayan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Buca'da düzenledikleri mahalle mitingi sonrası otobüslerinin taşlı saldırıya uğradığını belirtti.

Sayan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce farklı yerlerde yine aynı grup tarafından gerçekleşen 2 saldırının ardından; Bugün saat: 21:00 sularında Buca’da mahalle mitinginden dönerken PKK sloganı ve işaretleri ile seçim otobüsümüzün camını kırdılar. Lanet saldırıda çalışma ekibimden Üç arkadaşımı yaraladılar, bu vahşeti kınıyoruz ama biz onlara benzemeyeceğiz, ülkemizin selameti için biz onlara onların diliyle cevap vermeyeceğiz. Duruşumuzu bozmayacağız. Halkımız gereken cevabı sandıkta verecektir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.