Sedat Peker, “Merdivenaltı sözde cemaatlere dikkat edilmeli”

Sedat Peker, “Merdivenaltı sözde cemaatlere dikkat edilmeli”

Sedat Peker, bu kez de cemaat adı altında birçok suça karışan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında yargılanan vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul’u örnek göstererek, gençlere önemli uyarılarda bulundu.

Cemaatlerin olumlu ve olumsuz yönlerini konu alan Sedat Peker, bu kez de cemaat adı altında birçok suça karışan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında yargılanan vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul’u örnek göstererek, gençlere önemli uyarılarda bulundu.

Avcılar’da katıldığı bir iftar programında bazı cemaatlerin gençlere yönelik olumlu hizmetlerinden bahseden Sedat Peker,  bazı cemaatlerinde de gençleri sapkın zihniyetleriyle kötü alışkanlıklara yönelttiklerini ifade ederek, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında yargılanan vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul’u da hedef gösterdi.

Hakkında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme', 'özel belgede sahtecilik', 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık', 'kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek' suçlarından yargılanan Kuytul hakkında açıklamalarda bulunan Peker, gençlerin cemaat ortamlarında dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı. 

sedat-peker-4-(1).jpg

MERDİVEN ALTI KURULMUŞ SÖZDE CEMAATLERE DİKKAT!

Bazı cemaatlerin gerek devlete, gerek gençlere yönelik olsun önemli hizmetlerde bulunduğunu kaydeden Peker,  “Menzil Cemaati'nin İsmailağa Cemaati'nin ve de Topbaş Cemaati'yle birlikte başkaca birkaç cemaatin de ismini sayarak bunların da FETÖ'nün yerine geçmek üzere olduklarını söyleyen bazı arkadaşlara, şu açıklamaları yapmak zorunda kendimi hissettim... Nakşibendi geleneğinde hiçbir zaman devlete karşı bir ayaklanma ya da devleti ele geçirmek gibi bir çalışma olmamıştır... 'Son günlerde olumsuz olarak bu cemaatlerin ismini sayanlar, bence şu gerçekliği görmüyorlar' dedim. Bu cemaatler 15 Temmuz Darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren sokaktaydılar, ayrıca da uyuşturucuya bulaşmış, alkolün esiri olmuş gençleri de bu kötü alışkanlıklarından kurtarmak için küçümsenemeyecek kadar önemli hizmetler vermektedir. 'Bence esas tehlike, yüzyıllardan bu yana köklü gelenekleri olan bu cemaatler değil, yaptıkları sapkınlıklarla gençlerimizi dinden soğutan, neredeyse her ilçeye bir tane düşecek kadar sayıları çoğalmış, tabiri caizse kökleri olmayan, merdivenaltındaki kurulmuş sözde cemaatlere ve tarikatlara dikkat etmek gerekir' dedim.  'Tüm dikkatleri olumsuz yönde Menzil Cemaati'ne, İsmailağa Cemaati'ne, Topbaş Cemaati'ne yönlendiren tehlikeli güruhlar, bence gözlerden ırak bir şekilde Alparslan Kuytul ve benzerleri tarzında merdivenaltı sözde cemaatler ve tarikatlar kurduruyorlar... Bence yüce Devletimiz bunlara dikkat etmelidir' dedim” ifadelerinde yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum