Sedat Peker o davadan beraat etti!

Sedat Peker o davadan beraat etti!

15 Temmuz’un yıldönümünde Çengelköy’de düzenlenen şehitleri anma mitinginde ‘Onları bayrak direklerine asacağız!’ ifadelerini kullanan ve hakkında dava açılan Sedat Peker beraat etti.

Bugün Anadolu Adliyesi 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Sedat Peker avukatları Doğan Öz ve Ersan Barkın birlikte katıldı. Davanın görülme sebebi ise 15 Temmuz Şehitlerini anmak için gerçekleştirilen konuşmada Sedat Peker’in bazı sözleriydi.

SEDAT PEKER NE SÖYLEMİŞTİ?

“Kardeşlerim bu şımarmış kişiler Sayın Cumhurbaşkanımız için "diktatör" diyorlar. "Bizim haklarımızı elimizden aldı" diyorlar. Bunun gibi çeşitli suçlamalar yapıyorlar. Ancak ben biliyorum ki onlar yatsınlar kalksınlar  bizim devletimizin devlet olma geleneğindeki öğretilere dua etsinler. Diktatör dedikleri Sayın Cumhurbaşkanımıza dua etsinler. Yüce Allah korusun eceliyle bile olsa, Cumhurbaşkanımızın bu dünyadaki misafirliği biterse diktatör neymiş o zaman görecekler. Yüce Allah’ın izniyle onlara yakınlık duymuş, onlarla yol almış, onlarla daha sonrasında yolunu ayırmamış bütün herkesi en yakın bayrak direklerine asacağız. En yakın ağaçlara asacağız.”

FETÖ, KENDİ MİLİTANLARINA GÜÇLÜ OLDUĞU HİSSİYATINI VERMEYE ÇALIŞIYORDU”

Adliyede konuşan Sedat Peker savunmasının bir bölümünde “ Olay, 15 Temmuz 2017 tarihinde yani FETÖ PYD terör örgütünün darbe girişiminin yıl dönümünde gerçekleşti. Şehitlikte kalabalıkla beraber şehitleri andık , dualar etti. O dönemlerde FETÖ yargılanmalarında da Muğla Ağır Ceza Mahkemesindeki dava sırasında adliyeye getirilen bir zanlı, sanki halk kahramanıymış gibi algı yaratmak için “HERO” tişörtü giymişti. Yine bu dönemde CHP isimli parti lideri İstanbul’a adalet yürüyüşü yapıyordu. FETÖ Terör Örgütü üye ve yandaşları bu yürüyüşe istismar ederek kendi sempatizanlarına ve militanlarına hala güçlü olduklarını hissiyatını vermeye çalışıyordu. Bu kapsamda yandaşlarının bulunduğu ceza evlerini basarak onları kurtaracaklarını söyleyerek kamuoyunda algı oluşturup propaganda yapıyorlardı. Buna ilişkin sosyal medya paylaşımları da malumdur. Bende, bu teröristlerin yıkmaya çalıştıkları devlet geleneğine şükretmeleri gerektiğini, zira yıkmak istedikleri devletin onları da koruduğu ve devleti ola ki ortadan kaldırırlar ise artık kendilerinin de güvence altında olamayacaklarını söyledim” dedi.

ADLİYEDE PEKER’E YOĞUN İLGİ

Sedat Peker’e adliye girişi ve çıkışında ilgi yoğundu. Hayranlarını kırmayan Peker her biriyle ayrı ayrı fotoğraf çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.