Sedat Peker sessizliğini bozdu!

Sedat Peker sessizliğini bozdu!

Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yeniden yapılmasını kararlaştırması Türkiye’de büyük yankı uyandırırken, ardı ardına gelen açıklamalara da bir yenisi daha eklendi. 

YSK’nın aldığı kararın ardından gündemi yakından takip eden Sedat Peker, muhalefet partilerin oluşturduğu algıyı bozacak açıklamalarda bulunarak, sessizliğini bozdu. 

Ramazan ayı münasebetiyle katıldığı iftar programlarında yakın dostlarıyla birlikte sohbetlerinin büyük bir kısmının Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili olduğunu söyleyen Peker, vatandaşların kafasını karıştıran bazı konulara açıklık getirdi. 

Cumhur İttifakı’nı desteklediğini ve her gittiği ortamda bunu açıklıkla dile getiren Peker, Millet İttifakı çatısı altında toplanan siyasi partilerin tabularını yıkacak çarpıcı ifadelere verdi.

İşte Peker’in o açıklamaları…

 “Ortak sohbet noktamız tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriydi. İşin gerçeği şahsım hariç iftara katılan yüzlerce dostumuzun hepsinde biraz kafa karışıklığı oluşmuştu. Sayın İmamoğlu'na oy verdiğini itiraf edenler bile oldu.  Onlara kısaca şunu söyledim: ‘PKK Terör Örgütü'nün sözde sorumlularından Duran Kalkan takriben bir ay önce benim yok edilmem ile ilgili görüş açıklarken, bugün ise Ekrem İmamoğlu'na destek videoları yayınlamakta... Bu açıklamaları 'el altından AK Parti yaptırıyor' tarzı çocukça ve aptalca savunmaları bir kenara bırakırsak teröristbaşı Duran Kalkan'ın, 'İmamoğlu verdiğimiz desteği anlamazsa desteğimizi geri çekeriz' sözüne karşı, 'Sen kimsin? Benim sizin oyunuza ihtiyacım yok' diye neden açıklama yapmıyor? İmamoğlu böyle bir açıklama yapmazsa, gelecekte ülkemizin toprak bütünlüğünden nasıl emin olacağız? Yoksa ülkemizin güvenlik stratejilerini PKK ile mi belirleyeceğiz?' dediğimde şükürler olsun ki eski dostlar kendilerine geldiler.  ‘Bizim bu şekilde kafamızın karışmasının suçlusu biz değiliz. Maalesef ki AK Parti'nin içinde bulunan bazı kibirli yöneticiler’  dediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın galiba devamlı hatırlattığı konu da bu olsa gerek… Fakat şuan eski dostlarım sırf bu anlatımımla bile tekrardan istikamet üzere oldular. Bu seçimin sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmadığını gelecekte başımıza kurgulanan felaketlerin ilk köşe taşlarından biri olduğunu söylediler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.