Sedat Peker'den af yorumu: "Paşa torunları umrumda değil!"

Sedat Peker'den af yorumu: "Paşa torunları umrumda değil!"

"Ben Franco gibi sağcılıktan yana değilim."

Ünlü işadamı Sedat Peker, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı. Peker, “insanlar sizi nasıl tanımlamalı” sorusuna; “Suç Örgütü lideri yaftası, Mafya Lideri yaftası gibi suçlamaları yapanlar; bende baktıklarında, bunları görürler. Ancak dava adamları ise bana baktıklarında, bende bir dost, abi, kardeş göreceklerdir. Benim ile ilgili yorum yapan, yani; paşa torunu olan, padişahın yemekçisi olan, ailesinin mirası ile bir yere gelen ve benim hakkımda konuşan bu isimlerin hava civaları umrumda bile değil.” İfadelerini kullandı.

ZAMANINDA GÜCÜ KAYBEDENLER, YENİ GÜÇ PEŞİNDE

Sedat Peker, isim vermeden, son dönemlerde toplumsal uzlaşının önemine vurgu yapan bazı yazarlar için, “Bu insanlar güç elindeyken, ali kıran başkesendi. 28 Şubatların, 80 ihtilallerinin ön zeminini hazırlayan; yönettikleri gazetelerde bunları sağlayan insanlar bu son zamanların toplumsal uzlaşı yazanları. Bu insanlar, toplumdaki karşılıkları kaybolmuşken; devamlı bunu söylerken; ‘Acaba gücü elimize geçirince yeni bir 28 Şubat’ı hazırlarız’ düşüncesi ile yeni bir güç peşinde mi ? İnsanlarımız, bu isimlere karşı dikkatli olmalı. Geçmişte dindar ve mütedeyyin insanlara yazdıkları ve söyledikleri ile eziyeten eden insanlardan bahsediyorum. Gerçek solculardan değil. Bunlara dikkat edilmeli.” dedi.

AF, HAKEDENLER İÇİN OLMALI

Aladdin Çakıcı’nın MHP Lideri Bahçeli tarafından ziyaret edilmesi ile başlayan “AF” tartışmalarına da değinen Peker; “Ben, adının AF olduğu zaman itici geldiğini düşünüyorum. Usulsüzlük olan dosyalarda karar verilmeli. Özellikle de FETÖ’den hüküm giyen Hakim ve Savcıların verdiği kararlar. Ancak, aramız soğuk olsa da biz, bazı isimlerin de mutlaka haksız yere cezaevine yatacağına her şeyin başa alınması gerektiğini düşünenlerdeniz. Yaşça bizden büyük veya küçük olan ve aramızda neredeyse düşmanlık boyutu bulunan arkadaşlar var. Ama adalet, onlar için de olmalı. Düşmanımız için bile olsa, adalet isteriz” şeklinde konuştu.   

Soner Yalçın Gibi İsimler CHP’nin Başında Olmalı

Muhalefet hakkında da konuşan Sedat Peker, “CHP, benim için çok önemlidir. Babam, bizim ailemizdeki tek solcudur. Ben Franco gibi sağcılıktan yana değilim. Ancak şuanki CHP başka. Erden Erdem, kendi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, MİT tırları belgesini verdiğini söylüyor. MİT tırları FETÖ’nün işi değil mi ? Bunların ne işi var ? Gerçek sosyal demokrasiyi savunan yazarlar var, onları takip ediyorum. Mesela Sözcü Gazetesi’nden Soner Yalçın. O’nun ile aynı şekilde düşünmeseniz bile, bazı yazılarını okunca bakıyorsunuz ki karşılığı var. O’nun gibi isimler bir gün CHP’nin başında olursa, iktidar partileri de bu kadar rahat olamaz. Bu ülkenin menfaaleri içim çok önemli” ifadelerinin kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.