Sedat Peker'den Alevi dedesi türbesine ziyaret

Sedat Peker'den Alevi dedesi türbesine ziyaret

‘’Rahatsız olanlar Alevi canlar değil, DHKP-C ve PKK çizgisindeki sözde Alevilerdir!’’

Sedat Peker Antalya’daki Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret etti.

Bayramın ikinci gününde yaptığı ziyarette dualar eden Peker bir süre sonra türbeden ayrıldı. HDP’ye yakın bir isim ziyaretin, hemen ardından birtakım açıklamalar yaptı.

2-625.jpg

Bazı haber siteleri de vatandaşların ziyaretten rahatsız olduğunu iddia etti.

Olayın ardından Peker’den yanıt gecikmedi.

4-311.jpg

Ziyaretin fotoğraflarını paylaşarak, ‘’Rahatsız olanlar Alevi canlar değil, DHKP-C ve PKK çizgisindeki sözde Alevilerdir!’ ifadelerini kullandı.

3-441.jpg

ALEVİ CANLARIN CANDAN EV SAHİPLİKLERİNİ YAŞADIK

Alevi Dedesi Türbesi’ne yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Sedat Peker,  “Antalya İlimizin Elmalı İlçesi’nde türbesi bulunan Anadolu’nun Müslümanlaşması için bölgeye ilk gelen alimlerden olan ehlibeyt mensubu Abdal Musa’nın türbesine giderek ziyaret edip dua edebilme şerefine nail oldum... DHKP-C ve PKK Terör Örgütü çizgisindeki bazı sözde haber portalları yapmış olduğum ziyarete Alevilerden tepki geldiği yönünde haberler yaptılar… Oysa ki işin gerçeği yayınladığım resimlerden de anlaşılacağı üzere Abdal Musa’nın türbedarı olan beyefendiden türbenin içinde bulunduğu köyün muhtarına ayrıca da orada bulunan tüm Alevi Canların candan ev sahipliklerini yaşadık.  Kıymetli Dostlarım, 1980 yılında Kadıköy İlçesi’nin Merdivenköy Mahallesi’nde bulunan Gül Baba Türbesi’ni ziyaretlerimde gönlüme düşen bu sevgi 1999 yılında Nevşehir İli’nde türbesi bulunan Hacı Bektaş Veli’yi ziyaretimle ruh dünyamda daha da farklı bir anlam kazanmıştır. İki gün önce de Hacı Bektaş Veli Hazretleri’nin amca çocuğu olan Abdal Musa’yı ziyaret etme şerefine nail olduktan sonra kendi ruh dünyamda ayrı bir hissiyata daha sahip oldum. DHKP-C ve PKK çizgisindeki sözde Alevilerin bu ziyaretlerimle ilgili söyledikleri kötü sözler beni hiç üzmediği gibi ayrıca da mutlu etmektedir. Unutmadan şunu da söylemek isterim ki Alevi Dedeleri’nin türbelerine ziyaretlerim Sünni din alimlerinin türbelerine yaptığım ziyaretler gibi yaşamım boyunca da devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.