Sedat Peker'den dikkat çeken açıklama!

Sedat Peker'den dikkat çeken açıklama!

Erdal Acar’ın annesinin cenazesine katılan Peker 15 Temmuz süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

15 Temmuz’da kendisini tankların önüne atan, mermilere kafa tutan, canını hiçe sayan kahramanların yani halka 16 Temmuz’dan itibaren yapılan kutlamalarda ayıp edildiğini vurguladı. O dönemde bazı sanatçılar sahnelere çıkarılmış ve 15 Temmuz kahramanları olan halk güvenlik bariyerinin dışında tutulmuştu. Halkta yaşanan kırgınlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler anıtını açarken yanında sadece halkı ve çocukları yürütmesiyle soba erdirmeyi başardığını dile getirdi.

İşte Peker’in dikkat çeken açıklaması;

Kıymetli Dostlarım 

Acar ailesinin kıymetli  mensuplarından MERYEM ACAR ablamızın cenaze törenine katılıp, dostlarımız olan İSMET ACAR amcamıza ve oğulları olan ERDAL ACAR bey ve ERDİNÇ ACAR beylere BAŞSAĞLIĞI dileyerek, Acar Ailesinin üzüntülerini paylaştık.

Kıymetli dostlarım cenazelerde ve mezarlıklarda genelde şöyle bir psikolojiye girerim: "İyi ki bunu yapmışım" ya da "İyi ki yapmaya niyetlendiysem de vazgeçip şunu yapmamışım" diyerek geçmişin muhakemesini yaparım. Mezarlıktan çıkıp, arabama bindiğimde 'İyi ki böyle yapmışım' dediğim şu hatıram aklıma geldi: ‘’İyi ki 15 TEMMUZ darbe teşebbüsünde hemen hemen herkesten önce sokağa çıkıp, tüm arkadaşlarımı ve sevenlerimi darbeye karşı direnişe davet ederek, bu şerefe sahip olduk’’ derim.

Hemen sonrasında yani 16 Temmuz günü de arkadaşlarımın ayarladığı uçağı iptal edip, 'İyi ki bulunduğum yerde kalıp İstanbul’a dönmedim’’ dedim.

Birçok insan; darbe anında en sert konuşmaları yapıp, "İlk sokağa çıkanlardan olduğun halde neden İstanbul'a gelip yapılan kutlamalara katılmadın’’ diye sorduklarında onlara şunu söylemiştim:

"Darbe anında sokakta olmayan zengin iş adamları ve sanatçıları kürsüler kurup; bu kürsülerde konuşmacı olarak çağırdılar, sayın güvenlik kuvvetlerimizin de bu sözde çok önemli kişileri halktan korumak için önlerine güvenlik şeritleri koyduklarını gördüğümde ben yanlış planlanan bu organizasyonun (daha doğrusu ayıbın) bir parçası olmayacağım" dedim.

Daha bir gün önce bu ülkenin maddi durumu en alt gelir seviyesine ait insanlar darbeyi engellemek için kendilerini şehit ettirmişken, maalesef ki kurulan kürsülerin üstüne zengin, tanınmış, bir nevi sosyetik tipleri çıkarmayı tercih ettik. (Ve bu kişileri darbeyi canıyla engelleyen halktan korumak için de önlerine güvenlik şeritleri çektik.)

Bence bugün halkımızın tepkisini çeken bazı yanlışların temeli, o tarihte yapılan bu hatalı davranışla başlamış oldu. Bedel ödeyenler hep arka plana atılırken, hiç bedel ödemeyen tuzu kurular hep ön plana çıkarıldılar ve ne yazık ki bedel ödeyen halk artık bunları sorgulamaya başladı.

Evet iyi ki 15 TEMMUZ darbe kalkışmasına karşı ilk sokağa çıkanlardan oldum ve iyi ki darbeyi engelleyen halkın olduğu yerde hiç emeği olmayan tiplerin kürsülerde görüntü vermeleri ayıbının bir parçası olmadım.

Şükürler olsun ki sayın CUMHURBAŞKANIMIZ köprünün hemen ayağına yapılan ŞEHİTLER ANITI'nın açılışını sadece halkımızın katılımıyla yaparak, halkımızın gönlündeki bu üzüntüyü telafi edebildi...

BİR UMUTTUR YAŞAMAK
REİS SEDAT PEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.