Sedat Peker'den tarihi anekdot

Sedat Peker'den tarihi anekdot

Sedat Peker, Elmalılı Hamdi Yazır’ın Antalya’daki müzesini ziyaret etti.

Elmalılı Hamdi Yazır’ın Antalya’daki müzesini ziyaret eden Sedat Peker geçmişe dair tarihi bir anektod paylaştı. Antalya’daki Elmalılı Hamdi Yazır müzesini ziyaret eden Sedat Peker şu açıklamaları yaptı;

whatsapp-image-2019-08-18-at-12.44.21.jpeg

Kıymetli dostlarım,

BÜYÜK ÖNDERİMİZ ATATÜRK tarafından KUR’AN-I KERİM’in TÜRKÇE mealini yazmayla görevlendirilen ELMALILI HAMDİ YAZIR’ın doğduğu ve bir süre yaşadığı Antalya Elmalı’daki müzeye çevrilmiş olan evini ziyaret etme imkanı buldum.

Ziyaret esnasında ilk aklıma gelen Avrupa’da farklı dillerde İncil yazılmasının 1500’lü yıllarda mezhep savaşlarından hemen sonraki zamana denk gelmesi bizde ise bundan tam 400 sene sonra ATATÜRK’ün emriyle yazılmış olmasını üzüntüyle hissettim. Bence bu gecikmişlik matbaanın şeytan icadı diye yüzlerce sene kullanılmamış olmasından bile MÜSLÜMAN TÜRK toplumuna daha çok zararı olmuştur.

Müzede ELMALILI HAMDİ YAZIR’ın kullandığı eşyalara dokunurken sanki zaman yolculuğunda o günleri yaşadım. ELMALILI HAMDİ YAZIR ATATÜRK ve arkadaşları hakkında Kuvâ-yi Milliye’yi kurdukları için idam kararı veren hükümette aslında vakıflardan sorumlu bakan olarak görev yapmaktaydı ve bu yüzden İstiklal Mahkemeleri’nde idamla yargılanmış bir kişiydi.

Belkide ATATÜRK’ün büyük yönetici olmasının en büyük özelliği kendisi hakkında idam kararı veren kabinedeki bir bakana tarihimizde devrim sayılabilecek olan kutsal kitabımızın TÜRKÇE’ye çevrilmesi gibi büyük bir görevi verebilmiş olmasıydı. Kutsal kitabımızı tüm milletimizin okuyabilmesi için kendi kişisel kininden vazgeçmişti.

Büyük ATATÜRK bu görevle ilgili ödenecek parayı hazineden değil kendi maaşından karşılamıştır ve bugüne kadar herkesin kabul ettiği gerçek şudur ki; ELMALILI HAMDI YAZIR’ın yazdığından daha güzel kutsal kitabımızın TÜRKÇE meali bugüne kadar yazılamamıştır.

Antalya iline daha doğrusu Akdeniz’e yolu düşen bütün herkesin kültür turizmi amaçlı olarak Antalya’nın Elmalı ilçesine mutlaka uğraması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.