Sedat Peker'den Van Depremi sorusuna yanıt!

Sedat Peker'den Van Depremi sorusuna yanıt!

Sedat Peker, sosyal medyada acı dolu tarihe ait paylaştığı görüntülere yer verirken, bir vatandaşın ise yapılan paylaşımla alakalı sorduğu soruya yine yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Marmara Depremi'nin 20'nci yıldönümünde depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anan Sedat Peker, sosyal medyada acı dolu tarihe ait paylaştığı görüntülere yer verirken, bir vatandaşın ise yapılan paylaşımla alakalı sorduğu soruya yine yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Marmara Depremi'nde yaşanan acı olayda hiç tereddüt etmeden deprem bölgesine giden ve tüm imkanlarını seferber ederek depremzelerin yanında olan Sedat Peker'e, sosyal medya hesabı üzerinden "Van'da olan depreme neden yardım etmedin?" diye soran vatandaşın sorusunu karşılıksız bırakmadı. 

img_20190822_083724.jpg

O güne dair yaşanan acıyı ve yaşadığı duygu ve düşünceleri bir kez daha ifade eden Sedat Peker, o vatandaşın sorusuna da şu paylaşımıyla yanıt verdi:

"17 Ağustos Deprem'nin 20. yıldönümünde sizlerin yazmış olduğu güzel yorumları okurken, iç dünyamda çok büyük huzur yaşadım... O gün benim kadim dostlarımdan Yaşar Babanın (Durmuşoğlu) saygıdeğer oğlu Hasan kardeşimin düğünü vardı.... Ben de düğünde nikah şahidiydim... Düğünde de bütün herkes depremdeki çalışmalarımızla ilgili şahsıma övgü dolu sözler söyleyince, Yaşar babaya şöyle dedim: 'Şuan aramızda olmayan Yaşar Aydın ve Mehmet Eren kabirlerinde, toprak altındalar... Yüce Allah şahittir ki, biz Adapazarı bölgesi başta olmak üzere Kocaeli, Yalova ve Düzce'de deprem zamanı ne başarabildiysek, bu arkadaşlarımızın da yardımları sayesinde başardık... Bana müsaade edersen, düğünden erken çıkayım, gün bitmeden milyonlarca kişi tarafından şahsımıza iletilen teşekkürleri ve duaları ben de kabirlerinde onlara ileteyim... Onlar da mutlu olsunlar' dedim... Yaşar Baba anlayış göstererek, beni düğünden erken yolcu etti... Ben de mezarlığa geçerek dua ettim... O günkü deprem çocuklarının YAŞAR amcalarına, halkımızın teşekkürlerini ve dualarını ilettim... 

img_20190822_083716.jpg

"VAN'DA OLAN DEPREME NEDEN YARDIM ETMEDİN?"

Tüm bu anları yüksek bir maneviyatla yaşarken, sosyal medyada şöyle bir mesaj okudum: 'Van'da olan depreme neden yardım etmedin?" diyorlardı...

VAN DEPREMİ'NDE BEN...

Bu notu yazan kardeşime şunu söylemek isterim: 'Van Depremi'nde ben cezaevindeydim... Kendim bizzat gidemedim ancak oralarda çalışma yapan hayır kuruluşlarına, derneklere, vakıflara imkanlarım nispetinde bağışlar yaptım... Bu bağışlarımın kayıtlarını da o vakıf ve derneklerde bulabilirsiniz..."

BU SORUYU SORAN KARDEŞİM...

Bana bu soruyu soran kardeşim kendinden emin olduğun kadar lütfen şundan da emin ol: Sedat Peker bu ülkenin insanları arasında asla ayrımcılık yapmaz... Yüce Allah'ı, yüce devletimizi, yüce milletimizi seveni sever, bu kutsallarımızı sevmeyen öz evladı dahi olsa onu düşmanı kabul eder..."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum