Sedef Yavuzalp eserleri yeni bir Karma Sergi’de…

Sedef Yavuzalp eserleri yeni bir Karma Sergi’de…

Ressam -  Büyükelçi Sedef Yavuzalp, “Göbeklitepe Tanitim Etkinlikleri” çerçevesinde “Tarihin sıfır Noktası” başlıklı karma resim sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

“Mozaikizm”i geliştiren ve kendi özgün “mozaik esintisi” tekniğiyle eserler üreten Ressam - Büyükelçi Sedef Yavuzalp, 16-22 Ocak 2020 tarihleri arasında  Göbeklitepe Tanıtım Etkinlİikleri” çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ve 25 değerli sanatçının katılacağı “Tarihin Sıfır Noktası” başlıklı Karma Resim Sergisi’ne 3 eseriyle katılıyor.

Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanlığı Emek Yerleşkesi’nde 16 Ocak 2020 Perşembe günü saat 14.00’de  açılacak sergide; 25 sanatçının eserleri sergilenecek. Sergi, 22 Ocak 2020 Çarşamba  gününe kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Adres: Hazine ve Maliye Bakanlığı , Emek Yerleşkesi, İnönü Bulvarı No:36 , C-Blok Konferans Salonu Emek / Ankara                                                                                                                                                                              

Sedef Yavuzalp kimdir?

Büyükelçi Sedef Yavuzalp Amman doğumludur. Paris Amerikan Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler” alanında lisans (Yüksek Şeref Derecesi) ve Brüksel Hür Üniversitesi “Avrupa  Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Araştırmalar Merkezi”nde “Türkiye-Batı Avrupa İlişkileri” konusunda Master (Şeref Derecesi) diplomaları vardır.  Büyükelçi Sedef Yavuzalp  halen Dışişleri Bakanlığında merkez görevinde bulunmaktadır. Yavuzalp, mozaikizm olarak da adlandırdığı kendi  özgün resim tekniği “mozaik esintisi” ile yapılmış eserlerini minyatürsel düzenlemelerle tuval ve mdf üzerine yansıtmaktadır. İşlediği temalar binlerce yıllık Türk ve Anadolu medeniyetlerine ilişkin tarihi, arkeolojik ve kültürel eserlerin ve konuların betimlenmesidir.  Sanatçı  ayrıca görevi dolayısıyla yakından tanıdığı doğu Afrika ülkelerinin tarihi, mitolojik ve vahşi yaşam temalarını işlemiştir.  Yavuzalp , yurt içinde ve yurtdışında  7'si kişisel sergiler  olmak üzere, 24 sergi ve fuarda yeralmıştır. Eserleri yurt içinde ve yurtdışında çeşitli resmi ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. 

0-(9)-016.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.