Seferihisarlılar, Teos Yazarlar Evinin işletmesinin değiştirilmesine tepki gösterdi

Seferihisarlılar, Teos Yazarlar Evinin işletmesinin değiştirilmesine tepki gösterdi

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisarlılar’ın Teos Yazarlar Evi’nin yönetiminin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir şirkete devredilmesi ile ilgili gösterdiği tepkiye dikkat çekti.

Yazarlar evinin sosyal medya hesabından yaptığı “Teos Yazarlar Evi ve Lokanta İşletmemiz Büyükşehir Belediyesi'ne devrinden dolayı 20.11.2023 tarihinde kapanacaktır” paylaşımı sonrası Seferihisarlılar’ın göstermiş olduğu yoğun tepki AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın da gündeminde.

teos-yazarlar-evi-2.jpg

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizler Seferihisar'a bir yatırım daha kazandırmak için gece gündüz çalışırken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar halkına ait tesisleri kaynak aktarma gerekçesiyle satın alıyor. O gün yapılan görüşmelerde tesisi Seferihisar Belediyesi kullanacaktı, ancak bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir şirkete tahsis edildi. Teos Yazarlar Evi'ne hemşehrilerimizin tabiriyle ‘çöküldü’. Artık Teos Yazarlar Evi'nde Seferihisar ile hiçbir ilgisi olmayan kişileri görebiliriz. Belki de uygun bir zamanda adresi belli ihaleler ile satılabilir. Bu kabul edilemez bir durum!” ifadelerini kullandı.

ak-parti-seferihisar-ilce-baskani-ahmet-aydin.jpg

Yerel basına konuyla ilgili demeç veren Başkan Aydın, “Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde, değerleri paha biçilemeyecek nitelikteki belediye taşınmazlarımız haraç mezat satıldı. Hepimizin sırtına yüklediği borçlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi kasasından, Seferihisar halkının malı olan Teos Yazarlar Evi’ni satın alarak sözüm ona kaynak aktardı. Bu kaynakla Tunç Soyer döneminden kalma tartışmalı borçların yalnızca küçük bir bölümü ödendi. Satmanın çözüm olmadığını gerek meclis toplantılarında, gerekse değerli basın organlarımızın aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunduk. O zaman yapılan görüşmelerde tesisi Seferihisar Belediyesi kullanacaktı, ancak bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir şirkete tahsis edildi. Bizler Seferihisar'a bir yatırım daha kazandırmak için gece gündüz çalışırken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar halkına ait tesislere hemşehrilerimizin tabiriyle çöküyor. Yaşama geçirdiğimiz ve üzerinde çalıştığımız projelerimiz ile Tunç Soyer’in şehrimize verdiği zararı telafi etmekle kalmayacak Seferihisar yatırım kenti olarak anılması için mücadelemize devam edeceği. Bundan sonraki süreçte Teos Yazarlar Evi’nde Seferihisar ile hiçbir ilgisi olmayan kişileri görebiliriz. Belki de uygun bir zamanda adresi belli ihaleler ile satılabilir. Tunç Soyer Seferihisar ve İzmir’in başına gelmiş en büyük felakettir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.