Seferihisar artık Yeni Seferihisar!

Seferihisar artık Yeni Seferihisar!

Ezgi Yeşil yazdı

Başlığında da belirttiğim gibi artık güzel ilçemizi tabir ederken belli başlı mahalleleri sokakları söylemek yerine örneğin çarşı merkezi, Turabiye ve Hıdırlık Mahalleleri gibi yerler eski Seferihisar, Camikebir ve Çolak İbrahim Bey Mahalleleri ise yeni Seferihisar olarak konuşulmaya başlandı.

Buradaki en büyük rol tabi ki müteahhitlerin! Ayrıca TOKİ'nin başlamasıyla mahallelerin, Seferihisar'ımız giderek büyüdüğü gerçeğini hepimiz kabul edelim.

Pandemi dönemiyle yazlıkçı nüfusun ilçemize gelmesinin etkisi olduğunu düşünsek de artık yaz kış oturan hane sayısının giderek arttığını hepimiz görüyoruz. Trafik sıkışıklığı en büyük problemlerden biri.

Peki, bu büyüme de hizmet alt yapı vs. gibi çalışmalar yeterli oluyor mu?

İlçe de bugün bozuk yolların en büyük sorun olduğu bilinse de aslında alt yapı çalışmalarının bir kerede yapılmamasından kaynaklı olduğu görülüyor. Doğalgaz, elektrik kablolarının alttan geçmesi, İZSU ve atık su borularının değişimi gibi çalışmalar önemli bir rol oynasa da bozuk yollardaki sorun ilçenin tek sorunu oldu.

Konuyu uzun zamandan beri takibinde olan Seferihisar Belediye başkanımız İsmail Yetişkin, yolların yeniden yapımı ve düzeltme çalışmalarına başladı. Konuyu titizlikle devam ettiğini sosyal medya paylaşımlarından da görüyoruz.

seferihisar-da-bozuk-yol-kalmayacak-12847610-amp.jpg

Bölgeye en hakim olan Seferihisar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir ekibi ilçenin menfaati için çalışan siyasi parti temsilcilerini de buradan tebrik etmek isterim.

Bir kaç gündür gündem olan ilçemiz haberlerde Emlak konutun en fazla satış ve talep gören yer aldığını görüyoruz.

Bu konu her ne kadar ilçeyi tedirgin ediyor gibi görünse de aksine yerleşim yerlerinin daha kaliteli ve hizmetin daha çok olacağını ön görebiliriz.

Bu konu üzerine Başkan Yetişkin'den yazlıkçılara; İkametgâh çağrısı bulundu. “Seferihisar'ı seven Seferihisarlı olsun” kampanyasıyla güzel ses getirdi.

Şimdi diyeceksiniz ki, 50 bin nüfus olunca Cittaslow olamayacak mıyız?

48.320 bin nüfusu olan ilçemizin 50 bin nüfus olması Cittaslow ünvanına kaybettirmeyecek.

Edinilen bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamasında metropol yerlerde İzmir dünyanın ilk Cittaslow Metropolü oldu. Bu durumda herhangi bir sorun olmayacağı yönünde ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

izmir-deprem-depophotos-1-16-9-1604186623-16-9-1604399813.jpg

Cumhuriyetimizin 98. Yılını bu yıl coşkuyla kutlayalım. Asalım evlere iş yerlerine pandemi sürecinde olsak da bir arada umutla kutlayalım. Gelecek nesillere güzel bir Cumhuriyet bırakalım!

Ve tam bir yıl oldu!

30 Ekim Seferihisar da ve İzmir'in birçok yerinde büyük acıya sebep olan doğal afet depremin üzerinden tam 1 yıl geçti. Dün gibi yazarken bile halen tüyler ürpertiyor. Umarım bir daha yaşanmaz ve bununla ilgili önlemler alınır, lafta kalmaz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Evlerinden yuvalarını kaybedenlerin bir yıl boyunca umarım çözüme kavuşulmuştur diyorum. Allah bir daha yaşatmasın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.